Obavijesti

Sport

Komentari 19

Mandžo je sad postao vitez, a stariji je od svoga novog kluba

Mandžo je sad postao vitez, a stariji je od svoga novog kluba
2

Plaća mu je osam milijuna eura, a Al Duhail je najskuplja momčad u Kataru, iako vrijedi četiri puta manje nego Dinamo. Svih 12 klubova vode stranci, a u ligi igraju Benatia, Brahimi, N. De Jong, Gabi...

VIDEO

Juventus se na kraju ipak sjetio. Više od pola godine nakon što su mu zadnji put dali da igra, mjesecima nakon što su ga šutnuli niz stube kluba i potjerali u nogometnu egzotiku, ipak su se zahvalili Mandži.

Pokretanje videa...

00:59

U emotivnom videu podsjetili su kako je Mandžukić u Juventusu ponosno pozirao s dresom nakon dolaska, kako se borio i izluđivao suparnike, kako je trpao glavom, nogom, čak i škaricama..., kako je Mr. No Good 'kupio' navijače i uvukao im se u srca, što su pokazali transparentom za SuperMarija preko cijele tribine.

Nakon četiri i pol godine u Torinu - a ni u jednom klubu u životu nije proveo toliko dugo - Mario Mandžukić od 1. je siječnja 2020. službeno igrač katarskog Al Duhaila.

Što ga ondje čeka? Prije svega, debitirati bi mogao 4. siječnja, kada će njegov klub, lider prvenstva nakon 11 kola, ugostiti u Dohi Qatar SC. Jedan od osam klubova koji su iz Dohe, dok su svega četiri iz drugih gradova...

I krene li ga odmah, Mandžo bi brzo mogao i na vrh liste strijelaca! Jer nakon 11 kola vodeći je strijelac Bounedjah iz Al Sadda sa svega šest golova.

Al Duhail je najskuplja momčad lige, tržišne vrijednosti 35 milijuna eura, što je tek nešto više od Hajduka (28,25 milijuna) i puno manje od Dinama (137,7 milijuna). Mandžu su u svlačionici dočekali Marokanac Medhi Benatia, Belgijac Edmilson Junior, a trener Rui Faria je Portugalac, godinama Mourinhov pomoćnik.

REUTERS/PIXSELL

Ništa čudno jer svih 12 prvoligaša na klupi ima strance. Uz Xavija (Al Sadd) ondje su još četvorica Španjolaca (De La Barrea, Pepe Murcia, Tintin Marquez i Carlos Alos), Islanđanin Hallgrimsson, Francuz Casoni, Urugvajac Aguirre, Srbin Jokanović i dvojica Tunižana.

Naš će jezik Mandžo moći govoriti s kondicijskim trenerom Mirzom Džafićem, koji je iz BiH, a što se suparnika tiče, čekaju ga Yacine Brahimi, Nigel de Jong, Hector Moreno, Abel Hernandez, Aron Gunnarsson, Pierre-Michael Lasogga, Gabriel Mercado, Mbark Boussoufa, Nadir Belhadj, španjolski veteran Gabi (36)... 

Slavonski šeik Mandžo: Ovo je najveći klub u Aziji i novi start
Slavonski šeik Mandžo: Ovo je najveći klub u Aziji i novi start

Prosječna je plaća nogometaša u Kataru 2750 dolara mjesečno, no zvijezde su, dakako, plaćene zvjezdano. Tako bi Mandžo trebao zarađivati osam milijuna eura na godinu, Xavi je igrao za deset milijuna i u intervjuu prije dvije godine iskazao oduševljenje životom u Kataru:

Soccer - UEFA Euro 2012 - Group C - Croatia v Spain - Arena Gdansk

- Ovdje nema demokracije, ali ljudi su sretni. Oduševljeni su kraljevskom obitelji, a oni im daju plaću samo za to da žive u Kataru, brinu se o svojim građanima.

Novi je Mandžin dom stadion koji prima svega 9000 gledatelja, a klub je mlađi od Mandžine karijere! Godine 2009. kad je osnovan kao Lekhwiya SC, Mandžo je već naveliko trpao za Dinamo i bio prvi strijelac HNL-a. A 2011. postao je prvak, što je bilo prvi put u povijesti lige da klub odmah osvoji naslov u svojoj debitantskoj sezoni u 1. ligi. Od travnja 2017. kada je klub kupio El Jaish, promijenio je ime u Al Duhail, a 2018. osvojio je trostruku krunu: prvenstvo, Kup Katara i Emir kup.

U azijskoj Ligi prvaka nije došao dalje od četvrtfinala, a ove je godine u osmini ispao od Al Sadda. Ove godine u skupini ih čekaju okršaji s Persepolisom, saudijskim Al Taawounom i Sharjahom iz Emirata.

Gazda je šeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani, koji je vlasnik i španjolskog drugoligaša Malage i nekoliko čistokrvnih trkaćih konja. Malagu je kupio od Lorenza Sanza za 36 milijuna eura.

Momčad su vodili i Eric Gerets i Michael Laudrup, a nadimak im je Crveni vitezovi. Hoće li ratnik Mandžo vitezovima donijeti i taj kontinentalni pehar? U Europi je osvojio sve...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio