Obavijesti

Sport

Komentari 319

Atlético kiksao u Leverkusenu, 'apotekari' su minimalno slavili

Atlético kiksao u Leverkusenu, 'apotekari' su minimalno slavili
10

Od madridskog Atlética očekivala se dominacija protiv Bayera u Leverkusenu, a gledatelji su mogli vidjeti neprepoznatljivu igru i poraz izabranika Diega Simeonea

VIDEO

Bayer je do večerašnjeg dvoboja osmine finala Lige prvaka protiv Atlética imao sedam uzastopnih poraza u nokaut-fazi Lige prvaka uz gol-razliku 6:24. Malo se tko nije kladio da će doživjeti i osmi, ali grdno se prevario. "Apotekari" su pobijedili potpuno neprepoznatljive "colchonerose" 1-0 i tako potvrdili priče da nipošto neće biti lak zalogaj Simeonovoj momčadi.

Najave o "šetnji" Atlética kroz Leverkusen kao da su uspavale Madriđane koji su u većem dijelu utakmice igrali neprepoznatljivo. Bolje rečeno, izrazito agresivna i pokretljiva momčad Bayera nije im ostavila gotovo nimalo prostora za posjed lopte u njihovoj polovici.

Mandžo u ulozi stopera, a Spahić napadača

Prekidi su bili posebno neugodni po gostujuću momčad, a Mario Mandžukić morao je spašavati vlastiti gol. Nakon kornera u 13. minuti Wendell je pucao, a hrvatski reprezentativac izbio s gol-crte. Taj je pokušaj dodatno ohrabrio "apotekare" čiji ritam nije padao sve do same završnice prvog dijela.

Najbolji trenutak prvog dijela dogodio se u 26. minuti kada je fantastičan udarac s više od 30 metara odapeo Emir Spahić. Lopta je išla nezadrživo prema gornjem desnom kutu Moyina gola, a na kraju je pogodila sam spoj prečke i stative. Da je taj udarac ušao u gol, vjerojatno bi završio na svim svjetskim televizijama.

Igrački problemi Atlética krajem prvog dijela postali su i kadrovski jer je zbog ozljede prvo morao izaći Siqueira, potom i Saúl Ñíguez.

Nije to, međutim, obeshrabrilo goste koji su u samom finišu imali tri dobre prilike. Bernd Leno iskazao se skidanjem lopte s glave Griezmanna u 38. minuti, a u nadoknadi je prvo Mandžukićev udarac završio u bloku, a najbolju šansu propustio je Tiago kada je njegov efektan udarac s desetak metara refleksno skinuo domaći golman.

Çalhanoğlu okrunio dominaciju Bayera

Prekid je poremetio napade Atlética, pa početak nastavka nije ponudio nikakva uzbuđenja. Ipak, nakon 12 minuta drugog dijela Bayer je poveo lijepim golom Hakana Çalhanoğlua. Karim Bellarabi napravio je pola posla provozavši gostujuću obranu u šesnaestercu nakon čega je primijetio Çalhanoğlua, proigrao ga petom, a Turčin probio Moyu i zabio drugi gol u Ligi prvaka ove sezone.

Diego Simeone vidio je da je vrag odnio šalu, pa je u 64. minuti morao napraviti i posljednju izmjenu te je uveo Fernanda Torresa kao trećeg napadača umjesto Arde Turana. Mogao mu je Španjolac donijeti vrijedan gol da se u 74. minuti bolje pripremio na "svijeću" koja mu je pala na nogu na sedam-osam metara, ali nije uspio najbolje zahvatiti loptu. Odgovorio je Drmić udarcem nakon kontre već u sljedećem napadu, no Moyà je to skinuo.

Kartoniranje u završnici

Ti su trenuci, 15-ak minuta prije kraja utakmice, bili izrazito uzbudljivi. Naime, već u 75. minuti Torres je zabio gol nakon što je Griezmannu lopta iz kornera pobjegla malo preko golaut-crte, pa ga je pomoćnik poništio, a u sljedećem napadu Tiago je dobio drugi žuti karton kad je u bezopasnoj situaciji s dvije noge pokosio Bellarabija dok je ovaj već bio padao. Iz ubačaja koji je uslijedio Papadopoulos je imao na pladnji možda i odlučujući gol, ali loše je zahvatio loptu na desetak metara.

U finišu su igrači obje momčadi izgubili živce pa su pala još četiri žuta kartona, a Atlético nije uspio stvoriti pravu šansu unatoč trima napadačima na terenu. Bila je to zapravo vrlo blijeda predstava Mandžukića i Griezmanna koji su igrali svih 90 minuta. Ipak, minimalan poraz Atlético još uvijek ostavlja u igri pred uzvrat na Vicente Calderónu.

Drmić: Nisu nam učinili život laganim

- Bilo je teško, nisu nam život učinili laganim. Mi smo se borili i zabili gol i to nam je jako važno. Moramo to obraniti u uzvratu. Danas smo svi dobro igrali i dali sve od sebe - rekao je napadač Bayera Josip Drmić nakon utakmice za HRT.

Ogled je s tribina pratio i njegov suigrač Tin Jedvaj koji nije mogao igrati zbog ozljede.

- Nije bilo toliko teško gledati utakmicu jer rezultat je dobar, a Atletico nije stvarao neke posebno dobre šanse. I tamo nas čeka teška utakmica, možda još teža od ove, ali možemo napraviti dobar rezultat. Ako je moguće, pokušat ćemo ponovno pobijediti, a ako ne, barem zadržati taj neriješeni rezultat - kazao je hrvatski reprezentativni stoper.

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica

  • Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 1-0 (Hakan Çalhanoğlu 57')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika