Sport

Komentari 13

Luka Modrić među 100 najboljih sportaša svijeta u 21. stoljeću!

Luka Modrić među 100 najboljih sportaša svijeta u 21. stoljeću!

Osvojio je Modrić čak četiri naslova europskog prvaka s Realom, a zna se da je Marca medij koji je jako naklonjen "kraljevskom" klubu, odnosno praktički je Realov medij. Stoga ne čudi sto je Modrić među sto.

Španjolska Marca birala je 100 najboljih sportaša svijeta 21. stoljeća. Naravno, birali su najboljih 100 sportaša od 2000. do lipnja 2020. godine. Dobitnik Zlatne lopte završio je na 91. mjestu.

Ovo je novo veliko priznanje za Luku Modrića (34), koji je posljednjih godina stalno jedan od najboljih veznjaka na svijetu, a prije godinu i pol proglašen je i najboljim igračem svijeta.

Osvojio je Modrić čak četiri naslova europskog prvaka s Realom, a zna se da je Marca medij koji je jako naklonjen "kraljevskom" klubu, odnosno praktički je Realov medij. Ne čudi stoga da je Modrić završio među 100 najboljih.

Na 100. mjestu završio je košarkaš Dallasa Luka Dončić, bivši igrač Real Madrida. 

Marca je u odabiru došla do 31. mjesta. Idućih dana otkrit će tko je među 30 najboljih. Iza Modrića je završio i Tony Parker.  Za očekivati je da među 30 najboljih sportaša 21. stoljeća budu Ronaldo, Messi, Federer, Nadal, Đoković, Bryant, Brady...

Modrić je u Real Madridu od 2012. godine. Klasu je pokazivao i u prijašnjim klubovima, ali je u Madridu pokazao zašto je jedan od najboljih veznjaka na svijetu.

Za hrvatsku reprezentaciju igra od 2006. godine, a zasad ima 127 nastupa. Odveo je Hrvatsku do srebra u Rusiji, a jasno je kako će "kockaste" predvoditi i na Euru 2021. godine. 

Pisalo se o tome da će Modrić otići iz Reala, a na kraju ove sezone, ali moguće je i da karijeru završi u madridskom klubu. Godinama je jedna od najvažnijih karika Reala. Štoviše, pišu u Marci, "on nije samo jedan od najboljih veznjaka 21. stoljeća, nego i u povijesti".

Najčitaniji članci