Obavijesti

Sport

Komentari 39

Marca: Pa Modrić je genijalac!

Marca: Pa Modrić je genijalac!

S 35 godina, igra mu je intenzitetom na razini 20-godišnjaka, a zrelošću podsjeća na nekog s više Zlatnih lopti u svojim vitrinama, napisala je španjolska Marca

VIDEO

Genijalac. Uz brojne epitete kojima ga stručnjaci i navijači oblijetaju, ova riječ ga najbolje opisuje. 

Luka Modrić (35) odigrao je još jednu briljantnu utakmicu. Igrao je kao da je u cvijetu mladosti, Zidane je sipao pohvale na njegov račun, a navijači Reala su bili oduševljeni. Jer su svjesni kakvog genijalca imaju. 

Pokretanje videa...

luka modrić 02:37

Real Madrid pobijedio je Atalantu 3-1 te prošao u četvrtfinale finala Lige prvaka, a Luka Modrić je dirigirao Realovim orkestrom svih 90 minuta. Da, mogli smo jedno 'milijun' puta pročitati kako ne izgleda kao da mu je 35, ali ono što hrvatski maestro radi u ovim godinama je postalo već nadrealno. Igra gotovo svaku utakmicu, što je u ovoj fazi karijere itekako ogroman teret, no njemu to ne smeta. On je u naponu snage.

Za Real je odigrao više od 300 utakmica, osvojio četiri Lige prvaka i dvije La Lige, ali njemu nije dosta. Želi još.

Real Madrid vs Atalanta 2st leg of Round 16 Champions League

S Tonijem Krossom je u potpunosti neutralizirao vezni red talijanske momčadi, dirigirao je igrom Reala, driblao, razigravao, slao svoje 'modrićevske' lopte s očima. Kada 'zaglibi', suigrači pogledom traže njega, a on sve rješava mirno i staloženo. Lopta je kod njega kao u sefu. Ma bio ga je užitak gledati. I da. Sve to radi u 36. godini, a on i sam kaže da je nepotrebno govoriti koliko ima godina. 

-  Osjećam se kao da imam 27 godina. Osjećam se jako dobro, nije potrebno gledati moje godine, moju putovnicu, nego ono što radim na terenu. S obzirom na svoju fizičku spremu te na sve ono što sam dosad postigao ovdje, i dalje sam motiviran za igranje na najvišoj razini. Iz dana u dan vježbam kako bih to ostvario - kazao je Luka nakon utakmice.

Champions League - Round of 16 First Leg - Atalanta v Real Madrid

Modrić je asistirao u 34. minuti za prvi gol Reala koji je zabio Benzema i tada je bilo sve praktički riješeno. Energični i agresivni Talijani nisu se više mogli vratiti, a preostale golove zabili su Ramos i Asensio.

Zidane je bio oduševljen njegovom predstavom.

- Pitate li me za Luku, on ima 35 godina, ali to se ne vidi na terenu. On i Kroos bili su fenomenalni na sredini - kazao je oduševljeni francuski trener.

Champions League - Group B - Shakhtar Donetsk v Real Madrid

Nije on jedini. Navijači kraljevskog kluba su sretni i ponosni što imaju ovakvog igrača, a već mjesecima zazivaju produljenje njegova ugovora. Luki na ljeto istječe aktualni, no Real je već praktički sve dogovorio s njim i ostala je samo formalnost.

I Marca je ovaj put sipala hvalospjeve na račun hrvatskog kapetana, a opisala ga je jednom riječju. Genijalac.

- Hrvat je održao lekciju nogometa protiv Atalante. Još jedna je to bila u njegovoj karijeri. Njegova partitura bila je izvrsna, naročito u prvom poluvremenu kada je promašaj Atalante u izglednoj prilici za pogodak pretvorio u sjajnu asistenciju za pogodak Benzeme. S 35 godina, igra mu je intenzitetom na razini 20-godišnjaka, a zrelošću podsjeća na nekog s više Zlatnih lopti u svojim vitrinama. S njime, Real može nastaviti sanjati - napisali su Španjolci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti