Obavijesti

Sport

Komentari 21

Marca složila idealnu postavu Jugoslavije: Upala dva Hrvata

Marca složila idealnu postavu Jugoslavije: Upala dva Hrvata
1

Na poziciju "četvorke" u momčad je upao naš Dario Šarić, za šuterski dio zadužen je Bojan Bogdanović, a tu su još Teodosić, Jokić, Bogdan Bogdanović... Status posebnog lidera i vođe dobio je Luka Dončić

VIDEO

"Kraj velike i na sportskom planu pobjedničke balkanske države donio je rat, nakon kojeg se Jugoslavija raspala na više manjih zemalja. One su također osvajale medalje, ali nikada više onako kao kada su bile ujedinjene", piše španjolska Marca u uvodi i pita se:

"Koliko bi daleko košarkaška reprezentacija Jugoslavije otišla da ta država postoji još uvijek? Kada vidimo kakvim talentom bi raspolagala, odgovor koji se nameće je - zastrašujuće daleko."

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 02:35

Dakako, Jugoslavija je, sad već daleka prošlost, ali često se ljudi vole poigrati i zamisliti kako bi danas izgledala imaginarna momčad te države. 

 

"Bekovska trojka bili bi Miloš Teodosić, jedan od najboljih europskih igrača na toj poziciji u posljednjih desetak godina, zatim Vasilije Micić, koji posljednjih sezona svoj veliki potencijal pretvara u kvalitetu, te veteran Goran Dragić, zvijezda Miamija koja je Sloveniju odvela do europskog naslova", piše Marca.

Ofenzivnu trojku činili bi Bogdan Bogdanović, kojeg Španjolci nazivaju jednim od najvećih europskih talenata. Tu je i naš Bojan Bogdanović, sjajni šuter Jazza koji prijeti iz bilo koje pozicije, napisali su novinari Marce. Na ovu poziciju upao je i Nemanja Bjelica, polivalentni igrač koji čini razliku, pišu.

NBA: Washington Wizards at Utah Jazz

Vođa reprezentacije bio bi Slovenac Luka Dončić, sjajan igrač kojeg neki čak spominju u kombinacijama za MVP-ja NBA lige.

"Njegovi talent, kvaliteta i svestranost čine ga igračem koji pokriva bilo koju od vanjskih pozicija jer njegov napadački arsenal je nezaustavljiv, kao što to vrlo dobro znaju svi koji se nađu na suprotnoj strani."

Marca ističe da ova Jugoslavija u reketu ne bi bila ništa lošija nego na vanjskim pozicijama. Neprikosnoven je srpski centar Nikola Jokić. Zvijezda Denvera može pokriti sve pozicije na terenu, ističe se sjajnom imaginacijom, vizijom. Španjolci ga stavljaju na poziciju "petice", a onda bi na "četvorku" upao naš Dario Šarić.

THE CANADIAN PRESS 2020-02-21

Za show bi bio zadužen 224 centimetra visoki Boban Marjanović, obožavam i od američke i od europske publike. Zamjene bi im bili Nikola Milutinov i Bojan Dubljević.

Marca je uvjerena da bi ovih 12 imena "balkanske škole" svaku momčad dovelo u probleme, uključujući i američki Dream Team.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome