Sport

Komentari 11

Marcelo je kleknuo za Floyda

Marcelo je kleknuo za Floyda

Još su ranije u Bundesligi podršku izrazile zvijezde poput Jadona Sancha, Achrafa Hakimija i Marcusa Thurama, dok su neki engleski klubovi zajedno kao tim kleknuli za vrijeme treninga

Real Madrid je u 28. kolu španjolskog prvenstva svladao Eibar 3-1, a jedan od golova zabio je i Brazilac Marcelo.

Marcelo je pokupio Hazardovu loptu i zabio gol, a proslavio je tako što je izrazio podršku pokretu 'Black Lives Matter' - kleknuo je.

Nije Marcelo prvi sportaš koji je dao podršku prosvjedima. Dok su na tlu Sjedinjenih Država brojne NFL i NBA zvijezde sudjelovale u prosvjedima uživo, a neki poput bivšeg NBA igrača Stephena Jacksona ujedno su i predvodnici prosvjeda, na europskom tlu brojni su nogometaši svoju podršku izrazili upravo ovako.

Još su ranije u Bundesligi podršku izrazile zvijezde poput Jadona Sancha, Achrafa Hakimija i Marcusa Thurama, dok su neki engleski klubovi zajedno, kao tim kleknuli za vrijeme treninga i prije svojih prijateljskih utakmica.

Upravo u Engleskoj je jako jedinstvo između igrača te se gotovo svi slažu kako treba dati podršku protestima koji su nastali nakon nasilne smrti Afroamerikanca Georgea Floyda kojeg je policajac koljenom ugušio prošlog mjeseca u Minneapolisu.

Ipak, Floyd nije jedina žrtva, a i prosvjedi su u nekim mjestima eskalirali u nerede.

Najčitaniji članci