Obavijesti

Sport

Komentari 29

Marić: I Bišćan mi je dao neke savjete, a Rudeš može biti kao Slaven, Gorica ili Lokomotiva...

Marić: I Bišćan mi je dao neke savjete, a Rudeš može biti kao Slaven, Gorica ili Lokomotiva...
2

Nikad se nisam vidio na trenerskoj ili menadžerskoj funkciji, znam da više mogu dati na ovoj operativnoj poziciji. Do kraja Druge HNL ima još devet kola, pa moram brzo pohvatati sve konce, kaže Silvio Marić

VIDEO

U Rudešu sam prepoznao veliku perspektivu. Klub ima sjajno posložen omladinski pogon, izvanredne uvjete, pa sam jako sretan što sam ovdje dobio veliku priliku za dokazivanje, kaže Silvio Marić.

Totalno drukčiji od drugih. To je već godinama slogan NK Rudeš, a u tom stilu stigao im je i "totalno drukčiji od drugih" sportski direktor. Silvio Marić. Nekadašnja ikona zagrebačkog Dinama i bivši reprezentativac Hrvatske na velika se vrata vraća domaćem klupskom nogometu.

Rudeš po 1. ligu s legendom na klupi: Silvio Marić novi direktor
Rudeš po 1. ligu s legendom na klupi: Silvio Marić novi direktor

- Zahvaljujem se ljudima koji su mi dali šansu da dođem na funkciju koja nije toliko lagana. Da, imam određeno iskustvo u nogometu, ali i ne baš na poziciji sportskog direktora. Znate i sami kako se nikada nisam vidio na trenerskoj ili menadžerskoj funkciji, osjećam kako puno više mogu dati u tom operativnom smislu. Puno me prijatelja, trenera nagovaralo da krenem s njima, ali sada sam dočekao svoju priliku - rekao je Silvio Marić, pa dodao:

- Rudeš? Imamo perspektivu, ovdje su radišni i sposobni ljudi, pa vjerujem da svi idemo u pravom smjeru. I da ćemo od Rudeša brzo stvoriti stabilnog prvoligaša, ja ću tu pomoći koliko god mogu. Do kraja drugoligaške sezone ostalo nam je devet kola, borimo se za Prvu HNL, želimo se vratiti u prvoligaško društvo. I svi se nadamo kako ćemo to uspjeti već ove sezone.

Zagreb: Silvio Marić novi sportski direktor NK Rudeš

Koliko ste već upoznati s igračkim kadrom Rudeša?

- Pa upoznat sam, bio sam sada i na prijateljskoj utakmici protiv Olimpije, ali siguran sam kako ću kroz tjedan-dva sve pohvatati. Kako moj direktor kluba Stipe Čondrić kaže, stigao sam na "ubrzani tečaj", a nemam previše vremena. U rekordnom roku ću pohvatati sve, pobrinuti se za sportsku politiku.

Koliko ste upoznati s Drugom HNL?

- Pratio sam Drugu HNL i dok je moj veliki prijatelj Igor Bišćan bio ovdje trener, jako mi je drago što je i on krenuo iz Rudeša. Ma to je za nas obojicu jako drag klub, obojica imamo velike emocije prema Rudešu. Hrvatski nogomet se diže, Prva HNL je jako napredovala, drugoligaški nogomet se također jako diže. Klubovi su dosta organizirani, nije jednostavno napraviti veliki uspjeh kakav tu svi skupa priželjkujemo.

Je li vam Igor Bišćan dao kakav savjet?

- Naravno, stalno smo na telefonu. Drago mu je što sam došao ovdje kao i drugim mojim prijateljima, kažu mi onako "ajde, neka si se i ti konačno vratio nogometu". Kažem, sretan sam zbog ove prilike, zahvaljujem se upravi kluba. Moja budućnost? Mene sada zanima samo Rudeš i projekt u ovom klubu. Imam neku viziju lijepog prvoligaškog kluba, vjerujem da Rudeš može biti na razini Slaven Belupa, Gorice ili Lokomotive. A dalje? Tko zna, svi imamo velike ambicije, svi želimo nešto više - završio je Silvio Marić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki