Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Marihuana ne šteti, ona spaja ljude u radosti i zadovoljstvu'

'Marihuana ne šteti, ona spaja ljude u radosti i zadovoljstvu'
1

Šest sati prije svake utakmice popušio bih jedan joint. Ujutro bismo imali pucački trening, otišao bih kući ili u hotel, “zamotao joint”, popušio i otišao spavati, pa tuš i na utakmicu, rekao je košarkaš Matt Barnes...

VIDEO

Uživanje u marihuani prisutno je u svim američkim sportovima, a pogotovo u NBA ligi. Bivši američki košarkaš Kenyon Martin priznao je da 85% košarkaša puši marihuanu.

Pokretanje videa...

01:14

Riječ je o psihoaktivnoj tvari koja, dokazano, ne utječe na sportsku izvedbu sportaša, ali ona je i dalje zabranjena u NBA ligi. Pravilnik propisuje suspenziju od nekoliko utakmica ako igrač padne na testu, ali fora je u tome što NBA košarkaše niti ne testira na tu vrstu droge. 

NBA: Finals-Golden State Warriors at Toronto Raptors

No mnogi košarkaši zatražili su od organizacije da makne marihuanu s popisa zabranjenih sredstava, a među njima je i Kevin Durant (30) koji je marihuanu usporedio s - kavom.

- Većina mojih suigrača pije kavu svakog dana uoči utakmice i nakon nje. Oni su ovisni o kofeinu, u čemu je razlika? Marihuana je biljka koja okuplja ljude u radosti i zadovoljstvu - rekao je Durant pa se zauzeo za marihuanu.

NBA: Finals-Golden State Warriors at Cleveland Cavaliers

- Marihuana ne šteti nikome, već pomaže i spaja ljude. Mislim da se o tome ne bi trebalo pričati u današnje vrijeme. Marihuana je jedna od onih supstanci koje ili voliš ili ne voliš. Ako je voliš, uživat ćeš u njoj, a ako je ne voliš, nećeš je ni probati ili ćeš brzo odustati - rekao je košarkaš Brooklyna kojeg nema na parketima još od lipnja i ozljede Ahilove tetive.

U SAD-u je u devet saveznih država (Aljaska, Kolorado, Kalifornija, Maine, Massachusetts, Nevada, Oregon, Vermont i Washington) dopuštena uporaba i kupovina marihuane, a većina država dopušta konzumaciju kanabisa u medicinske svrhe.

U njoj je uživao i Carmelo Anthony koji je jednom čak i pao na aerodromu s nekoliko grama još dok je igrao u Denveru. Ubrzo je oslobođen svih optužbi, ali morao je na odvikavanje. Svoje iskustvo podijelio je i Matt Barnes koji je 2018. godine osvojio naslov s Golden Stateom.

NBA, Orlando Magic Vs Los Angeles Clippers

- Šest sati prije svake utakmice popušio bih jedan joint. Ujutro bismo imali pucački trening, otišao bih kući ili u hotel, “zamotao joint”, popušio i otišao spavati, pa tuš, nešto lagano i sitno pojeo te istrčao na parket. Pitate li trenere i vlasnike klubove znaju li da igrači puše, naravno da znaju! Osim toga, pa i gazde s vremena a vrijeme popuše joint - poručio je umirovljeni košarkaš.

Dakle, većina košarkaša puši marihuanu, ali NBA liga i dalje je ne želi maknuti s popisa zabranjenih sredstava. Neki tvrde da im pomaže u smanjenju bolova, a neki jednostavno žele biti 'high'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom