Obavijesti

Sport

Komentari 16

Marin Brbić otpao je s popisa kandidata za NO Hajduka...

Marin Brbić otpao je s popisa kandidata za NO Hajduka...
2

Marin Brbić ne može biti član Nadzornog odbora jer je u protekle tri godine pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima...

VIDEO

Marin Brbić otpao je s popisa kandidata za novi Nadzorni odbor Hajduka, a razlog je pravomoćna presuda po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim borilištima.

Priopćenje udruge Naš Hajduk prenosimo u cijelosti:

U skladu sa prvostupanjskom odlukom "Povjerenstva za provedbu natječaja", na koju ima pravo žalbe Upravnom Odboru Našeg Hajduka, a temeljem Zakona o sportu, Marin Brbić ne može biti kandidat na izborima za Nadzorni odbor Hajduka. 

Naime, Povjerenstvo je na sjednici provjerilo potvrde iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa, zatražene za sve kandidate, te je temeljem toga evidentiralo kako Marin Brbić ne može biti član Nadzornog odbora športskog dioničkog društva jer je u protekle tri godine pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Radi se o prekršajnoj prijavi i pravomoćnoj presudi zbog članka 37. tog Zakona, stavaka 3. i 4., a koji se odnose na redarsku službu na sportskim borilištima.

Iako se radi o jednom od najistaknutijih predsjednika Hajduka u posljednjih nekoliko desetljeća, čovjeku koji bi svojim profesionalnim i moralnim kvalitetama sigurno doprinio trećim po redu izborima za NO Hajduka – zakon je jednak za sve, pa tako i za gospodina Brbića. Zakon o sportu direktno nalaže kako na čelnim pozicijama sportskih društava ne smiju biti osobe koje su u protekle tri godine bile kazneno ili prekršajno kažnjavane za prekršaje iz domene sporta.

O čemu se zapravo radi i zbog čega je konkretno Brbić kažnjen saznat ćemo vjerojatno tek kroz nekoliko dana, no prema članku 37. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, konkretno u stavcima 3. i 4., Brbiću se očito stavlja na teret da je kao odgovorna osoba ''omogućio da poslove redara obavljaju osobe koje nemaju oznaku ili natpis koji označava da su pripadnici redarske službe'', odnosno, da ''posao obavljaju osobe koje nisu osposobljene za posao redara''!?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica