Obavijesti

Sport

Komentari 25

Marin dominantan u juniorima, na proljeće stiže prava prilika...

Marin dominantan u juniorima, na proljeće stiže prava prilika...
3

Napadački potencijali mlade nade Dinama nikada nisu bili sporni, ali Marin je popravio defenzivu, protiv Man. Citya sprintao u obranu i u 90. minuti. A to kod njega prije nismo vidjeli...

VIDEO

Dinamovi juniori stigli su do europskog proljeća! Mlade nade hrvatskog prvaka prošle su u 'skupini smrti', pored Atalante, Manchester Cityja i Šahtara izborili se do drugog mjesta u skupini. Za nogometaše Igora Jovićevića ovo je novi veličanstven uspjeh, pogotovo što Talijani, Englezi i Ukrajinci u omladinski pogon ulažu nemjerljivo više novaca. Eto, za Man. City je danas zaigrao i Morgan Rogers, 17-godišnjak za kojeg je City morao West Bromwichu iskeširati čak 4 milijuna eura.

Pokretanje videa...

01:53

Prvo ime novog modrog pohoda na europsko proljeće bio je - Antonio Marin. Najvrjedniji eksponat u juniorskoj svlačionici Dinama u šest utakmica grupne faze Lige prvaka upisao je tek po jedan gol (Man. City doma) i jednu asistenciju (Man. City vani), ali krilni napadač je u svakoj utakmici (izuzev prvog dvoboja s Atalantom) bio najbolji igrač svoje momčadi. Antonio Marin čini razliku na terenu, njega se suparnici plaše, njega redovito udvajaju.

Zanimljivo, na seniorskoj se razini još nije nametnuo, još nije potpuno oslobodio. Iza njega je tek 16 seniorskih utakmica (14 u HNL-u, dvije u Kupu), u tom periodu nije zabio niti jedan gol. Ove je sezone skupio tek šest HNL nastupa (245 minuta), jednom punu minutažu imao u Kupu, na trenutke iskazivao igračku klasu, ali nije dominirao. Što je, s obzirom na igrački potencijal, već i trebao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Konferencija za medije trenera GNK Dinamo Nenada Bjelice

Antonio Marin u samo godinu dana bitno je popravio neke elemente u svojoj igri, 'modra sedmica' više nije toliko zaigrana, a u dvoboju protiv Manchester Cityja je puno više radio u defenzivi. Što mu je prošlih sezona bio ozbiljan 'feler'. Njegovi napadački potencijali nisu sporni, a Marina smo protiv Man. Cityja i u 90. minuti vidjeli kako sprinta u obranu. U trenucima kada je već sve bilo gotovo.

Sasvim je jasno, Dinamo u svojim redovima ima ozbiljnog dragulja, samo ga sada treba pravilno izbrusiti. Uostalom, Marin je prošle sezone u juniorskoj Ligi prvaka dominirao protiv dvije godine starijih, ove to čini protiv godinu dana starijih igrača. Na njega se u Dinamu ozbiljno računa, a pravu minutažu, pa i priliku za dokazivanje trebao bi dobiti na proljeće.

Jasno, Mislav Oršić i dalje je 'miljama' ispred Marina, no u drugom dijelu sezone, s obzirom na bodovnu prednost na prvenstvenoj ljestvici, i on mora dobiti ozbiljn(ij)e minute na proljeće. Pa svima dokazati kako može biti prevaga i na seniorskoj razini. A tek mu je 18 godina, vrijeme i dalje radi za njega... 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića