Sport

Komentari 0

Marinić želi u bitku za medalje: Moj posao ovdje još nije gotov

Marinić želi u bitku za medalje: Moj posao ovdje još nije gotov

Zadovoljan sam s obje vožnje. Žao mi je što sam 11. vrata dodirnuo kacigom, no i sam sam osjetio taj dodir, pa sam svjestan da su suci tu ispravno sudili, kaže hrvatski kanuist uoči polufinala i finala

Hrvatski slalomaš na divljim vodama, kanuist Matija Marinić izborio je mjesto u polufinalu olimpijskog natjecanja s petim rezultatom u kvalifikacijama. 

Najuspješniji u kvalifikacijskoj utrci bio je Slovenac Benjamin Savšek (98,82 sekunde). Marinić je ostvario 1.51 sekundu slabije vrijeme (100,33 sekunde). Iza Savšeka je čak pet natjecatelja s razlikom manjom od dvije sekunde.

- Zadovoljan sam s obje vožnje. Žao mi je što sam 11. vrata dodirnuo kacigom, no i sam sam osjetio taj dodir, pa sam svjestan da su suci tu ispravno sudili. Posao još nije dovršen. Sutra moram dati sve od sebe i pametno odvoziti polufinalnu utrku kako bih izborio finale - kazao je Marinić.

Prvim službenim nastupom Marinića na Olimpijskim igrama iznimno je zadovoljan njegov trener Stjepan Perestegi.

- Matija je jedan od rijetkih natjecatelja koji su odlično izvozili obje vožnje kvalifikacijske utrke. To mu jača samopouzdanje i jamstvo nam je da sutra može odraditi dobar posao. Šteta što je napravio liz vrata kacigom, ali to se događa. Njegove vožnje danas potvrda su da su nam očekivanja da uđe u finale realna - rekao je Perestegi.

U ponedjeljak 26. srpnja U 7 sati vozi se polufinalna utrka, a od 8.45 i finalna.