Sport

Komentari 165

Marko Livaja ostaje u Hajduku: Da sam i htio otići, ne bih mogao zbog ljubavi navijača...

Marko Livaja ostaje u Hajduku: Da sam i htio otići, ne bih mogao zbog ljubavi navijača...

Ponajbolji nogometaš drugog dijela sezone u HNL-u Marko Livaja produžit će ugovor s Hajdukom. Povremeni hrvatski reprezentativac ostaje igrač bijelih na radost velikog dijela navijača.

Akcija navijača Hajduka "Livaja ostani" urodila je plodom, Hajduk je službeno objavio da će Marko Livaja i u idućoj sezoni nositi dres Hajduka.

Podsjetimo, poruke "Livaja ostani" preplavile su ne samo Split i navijače Hajduka, nego i cijelu Dalmaciju, Hrvatsku, a putem društvenih mreža i cijeli svijet. Nema kutka zemlje s kojeg se nije oglasio neki pomorac ili iseljenik s porukom "Livaja ostani". 

Marko će potpisati novi trogodišnji ugovor s Hajdukom nekoliko mjeseci nakon što je stigao iz AEK-a i u 17 utakmica zabio sedam golova uz osam asistencija. Hajduk je ostanak potvrdio objavom videa s hashtagom #Livajaostaje. Livaja će odsad imati broj 10.

Krenulo je spontano, kao iskrena želja da se pokaže Marku Livaji koliko znači Hajduku i svim navijačima, a u desetak dana preraslo je u globalni pokret. Navijači se fotogradiraju na raznim lokacijama s natpisima i transparentima "Livaja ostani", slali su fotografije svoje novorođene djece, fotomontaže navodnih prepiski s Livajom u kojima mu obećavaju da će djecu nazvati po njemu...

- Prije svega želim se zahvaliti svim navijačima, od kada sam došao, a posebno u posljednjih mjesec dana, prema meni i mojoj obitelji emitirali ste toliko pozitivne energije, bezbroj poruka podrške, odobravanja i želja za mojim ostankom. Da sam i htio otići, to ne bi bilo moguće uz sve ovo što ste napravili. Od samog početka moja želja je bila da ovdje pokušam napraviti nešto što će se pamtiti. Mislim da imamo još nedovršenog posla i drago mi je što zajedno idemo u borbu za najviše ciljeve - poručio je Marko nakon potpisa ugovora. 

- Ovo je jako važan dan za klub, sretni smo što smo potpisali dugoročni ugovor s Markom Livajom. On je bio želja ne samo nas, nego i cijelog navijačkog puka. Hvala Marku, njegovoj supruzi Iris i cijeloj njegovoj obitelji jer vjeruju u Hajduk i ovo što radimo. Hvala i posredniku koji je asistirao u ovom poslu Vincenzu Cavalieriju. Hvala i svim navijačima koji su sudjelovali u kampanji #LivajaOstani čime su odigrali vrlo važnu ulogu u njegovoj odluci. Sada nastavljamo zajedno, spremni za nove izazove i borbu za trofeje - zaključio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Kafići su nudili kave "Livaja ostani", vozači gradskih autobusa ispisuju iste poruke na displejima umjesto ruta kojom voze, jedan natjecatelj je u kvizu Potjera zaželio Livajin ostanak, čak je i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na odlasku s funkcije poručio: "Mi odlazimo, ali imamo poruku: "Livaja ostani". Društvene mreže preplavila je i pjesma legendarnog Miše Movača "Poljubi zemlju", posebno stih "Ostani tu..." uz neizbježnu fotografiju Livajinog dresa. 

Navijači brojnim porukama bombardiraju i profile Larka Livaje i njegove supruge Iris na društvenim mrežama, a kako su Splićani poznati i po dobroj šali, krenule su i šaljive poruke, pa je tako prije par dana objavljena fotografija Ivice Livaje, bivšeg člana Nadzornog odbora Hajduka iz vremena kad je grad vodio Željko Kerum, s natpisom "Livaja ostani", a ubrzo i njegova fotografija s Markom, naravno, s istim natpisom. Navijači nude i novac kako bi klub zadržao Livaju...

Na koncu je Marko odlučio one prihvatiti bogate ponude iz Turske, ostaje na Poljudu, a nema sumnje kako su brojne poruke podrške bile presudne.

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Najčitaniji članci