Obavijesti

Sport

Komentari 7

Marko Lozo Hajdukov je Diego Simeone: Mlad je, ali se ne boji

Marko Lozo Hajdukov je Diego Simeone: Mlad je, ali se ne boji
1

Bio sam u Pušnikovu stožeru, podržavao stvari koje je radio, ali i uvidio probleme na koje sam mu ukazao i koje igrači nisu uspjeli do kraja otkloniti, rekao je privremeni trener Hajduka Marko Lozo

VIDEO

Ako je suditi po prvom dojmu, Marko Lozo daleko je iskusniji i zreliji od 28 godina, koliko je nakupio u životnom kalendaru. Činjenica da kao najmlađi trener u dugoj povijesti Hajduka vodi momčad u ovom kriznom trenutku, i to na teškom gostovanju u Koprivnici, govori i koliko je ozbiljno stanje u klubu, ali i koliko čelnici kluba imaju u njega povjerenja. 

Riječ je o mladom treneru, koji je uspješno vodio B-momčad Hajduka, ali i radio analize i skautirao protivnike za Pušnika. Dobro poznaje i svoju momčad, ali i protivničku.

- Hvala Marijanu Pušniku i Žigi Kljajiću na svemu što su radili, što sam bio uz njih, što sam naučio, želim im sve najbolje u nastavku karijera - kazao je Lozo i dodao:

- Što se tiče Belupa, radio sam i dosad na analizi protivnika i pripremi utakmica. Tako sam upoznat sa svime, dosta dobro smo to mi iz B-momčadi odradili. Bit će promjena i u sustavu igre i u kadru, ali to ćemo današnjim treningom razraditi. Nadam se da ćemo, koliko je to moguće, prikazati dobru igru u Koprivnici. U svlačionici imamo kvalitetne pojedince što se tiče karaktera i osobnosti, igrači su svjesni što se događa. Pričajući s iskusnijima, mislim da će to na kraju dobro ispasti, i da će pokazati karakter sada kad je to najbitnije. Da će dokazati da su igrači za Hajduka i ljudski, i igrački. Ne samo pojedinci, nego svi koji idu na put, a ide ih 20. Moraju pokazati da su zasluženo tu i da zasluženo nose dres Hajduka.

Ne mogu puno toga promijeniti

Imate li tremu?

- Jesam mlad i neiskusan, ali neku tremu i bojazan da će loše ispasti nemam. Hvala predsjedniku i sportskom direktoru što su stali iza nas, što su nam dali otvorene ruke i povjerenje da vodimo momčad.

Imate li želju ostati, jeste li na tu temu razgovarali s predsjednikom?

- Moj je fokus ova utakmica, a o daljnjoj sudbini mene i mog stožera vidjet ćemo sljedeći tjedan.

Hoćete li unijeti nešto svoje?

- Dosta smo radili na ukazivanju individualnih pogrešaka, dosta smo razgovarali individualno, uglavnom o taktici. Jučer nakon treninga odradili smo i pripremu i nadam se da će biti uspješno. O detaljima ne mogu sada, no jasno je da ne mogu puno toga promijeniti. Jedina je promjena odluka hoćemo li igrati napadački ili defenzivno, a to ćemo odlučiti uoči same utakmice.

Uvidio sam Pušnikove probleme

Jesu li promjene na neki način negacija onoga što je radio Pušnik?

- Ja sam bio u njegovu stožeru, podržavao sam stvari koje je radio, ali i uvidio probleme na koje sam mu ukazao i koje igrači nisu uspjeli do kraja otkloniti. Kako će biti u Koprivnici, vidjet ćemo... Nisam nikad rekao da će se neke stvari mojim dolaskom promijeniti, nego da ću pokušati podignuti momčad.

Može li Hajduk iznenaditi i krenuti s tri stopera?

- Naravno da se sve može dogoditi. U nogometu ima puno različitih sustava, a kako ćemo igrati u Koprivnici, ne mogu vam reći, to znam samo ja i ljudi iz mog stožera.

Imate 28 godina, trener ste B-momčadi i logika je da je vaša ambicija voditi Hajduk u kontinuitetu. Je li to vaša ambicija?

- Sami ste odgovorili na pitanje.

Pojedinci su se opustili protiv Splita

Kakav Belupo očekujete?

- Gledajući dosadašnje utakmice, to je momčad koja je dobro posložena, ima glavu i rep, zna kako se otvara, rotira, kako se brani... Ima dvije-tri šablone kako izlazi u kontre i u skladu s tim ćemo se i postaviti.

Zašto igrači nisu pokazali karakter u Kupu protiv Splita?

- Ne bih rekao da nisu pokazali karakter. Ušli smo dobro u utakmicu, imali smo i vodstvo, ali su se pojedinci opustili i mislili da ćemo mirno utakmicu privesti kraju. Primili smo gol iz individualnih pogrešaka, nismo se uspjeli vratiti, a je li to karakter ili zamor, to je pitanje za nas u struci.

Koji je vaš trenerski uzor?

- Guardiola, Klopp, Simeone... Volim taj stil igre, a najviše cijenim Simeonea, koji ima momčad koja igra u oba smjera, mijenja sustave za vrijeme utakmica.... Cholo Simeone za mene je broj jedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše