Sport

Komentari 1

Maro Joković najbolji hrvatski vaterpolist u 2021. godini

Maro Joković najbolji hrvatski vaterpolist u 2021. godini

Joković je odnio prvo mjesto ispred Marka Bijača i Luke Bukića dok su u momčadi godine Bijač, Bušlje, Fatović, Bukić, Joković, Obradović i Vrlić

Igrač dubrovačkog Juga Adriatic osiguranja i hrvatske reprezentacije Maro Joković izabran je u anketi Večernjeg lista za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2021.

POGLEDAJTE VIDEO:

Žiri ovogodišnjeg 34. izbora zagrebačkog lista sačinjavala su sedmorica bivših vaterpolista iz različitih generacija koji su Jokoviću dali 33 glasa, njegovom klupskom i reprezentativnom kolegi Lorenu Fatoviću 32, dok je na trećem mjestu Andro Bušlje iz grčkog Olympiakos sa 30 glasova.

Četvrto mjesto podijelili su Marko Bijač (Olympiakos) i Luka Bukić (Jadran) sa po 27 glasova, šesti je Ivan Marcelić (Mladost) sa 19, sedmi Josip Vrlić (Radnički) sa 13, osmi Paulo Obradović (Enka) i Ante Vukičević (Marseille) sa po 5, deseti Luka Lončar (Pro Recco) sa 4 te jedanaesti Toni Popadić (Jug AO) sa jednim glasom.

Naj-momčad godine po izboru žirija je: Bijač, Bušlje, Fatović, Bukić, Joković, Obradović i Vrlić.

Izbor je napravio žiri u sastavu: Dalibor Perčinić (Zagreb), Damir Burić (Rijeka/Pula), Ivan Milaković (Split/Zagreb), Aljoša Kunac (Split), Đani Pecotić (Dubrovnik), Hrvoje Akrap (Split) i dr. Mladen Miškulin (Zagreb), a prigodni Trofej Jokoviću je uručio novinar Večernjeg lista Anton Filić.

Najčitaniji članci