Obavijesti

Sport

Komentari 262

'Barakude' bez medalje: Razbio nas je jedan mađarski igrač

'Barakude' bez medalje: Razbio nas je jedan mađarski igrač

Hrvatski vaterpolisti neće u borbu za medalje, Mađarska je u četvrtfinalu dobila 15-11 i izborila polufinale protiv Grčke. Uništio nas je Krisztian Mancherz koji je zabio sedam golova za Mađare...

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, u četvrtfinalu je bolja bila Mađarska s 15-11 (2-3, 5-2, 4-3, 4-3).

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka zua Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

Dvoboj protiv Mađarske dobro je počeo, golovima Vukičevića, Bukića i Obradovića, redom s igračem više u bazenu, Hrvatska je stalno bila u prednosti u prvoj četvrtini. Odlično raspoložen bio je i Bijač s četiri obrane na početku, no te njegove obrane nisu imale efekta jer su se lopte često odbijale Mađarima koji su poentirali iz drugih prilika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Water Polo - Men - Quarterfinal - Hungary v Croatia

Najraspoloženiji mađarski igrač Manhercz je s dva gola s igračem više početkom druge četvrtine preokrenuo rezultat, pa iako su Joković i Bukić vratili prednost Hrvatskoj već tada je bilo vidljivo kako se Mađarska diže u igri, a Hrvatska pada. Manhercz je još jednim golom s igračem više poravnao na 5-5, a do kraja prvog poluvremena su Angyal i Varga odveli Mađarsku na 7-5. 

Sredinom treće četvrtine Miloš je pogodio za 8-8, no uslijedila je nova mađarska serija od tri gola preko Manhercza, Erdelyija i Vamosa, koji je rasparao mrežu iza Bijača u posljednjim sekundama te dionice.

Tri pogotka zaostatka u samo jednoj četvrtini vrlo se teško stižu, pa se to nije dogodilo niti u ovoj utakmici. Štoviše, Mađari su povećali prednost i na četiri razlike te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Water Polo - Men - Quarterfinal - Hungary v Croatia

Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru sa 10-4, dok će Hrvatska u petak od 7.00 igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Drugi polufinalni par čine Srbija i Španjolska, Srbija je sa 10-6 svladala Italiju, a Španjolska sa 12-8 SAD.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OLIMPIJSKE IGRE, ČETVRTFINALE 12:50 , TOKIO, TATSUMI CENTAR
Mađarska
15 : 11
Hrvatska
Sortiranje događaja
32'

Kraj utakmice! Mađarska ide u polufinale, a Hrvatska u borbu za plasman.

31'

Vrlić promašuje čistu kontru minutu i pol prije kraja...

30'

Manchercz je zabio svoj sedmi gol danas, Bukić uzvratio svojim četvrtim.

28'

Neće nitko izaći na Vamosa, on se zahvaljuje i zabija za 13-9.

28'

Fatović za 9-12, još pet minuta.

Komentari 262