Sport

Komentari 281

Maroko poslao Španjolsku kući nakon izvođenja penala, Bono s dvije obrane dokrajčio 'furiju'!

Maroko poslao Španjolsku kući nakon izvođenja penala, Bono s dvije obrane dokrajčio 'furiju'!

Kakav šok za 'furiju'! Nogometaši Španjolske nisu zabili nijedan penal, a Bono je junak za Maroko s dvije obrane! Hakimi je zabio pobjednički penal, a izveo je 'panenku'


Nakon 120 minuta bez golova nogometaši Maroka su izborili četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru poslije boljeg izvođenja penala (3-0) protiv Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Glavnina utakmice prošla je u dominaciji Španjolske kada je u pitanju posjed pa su tako španjolski igrači imali skoro 70 posto loptu u svojim nogama tijekom prvog poluvremena. No, u prvih 45 minuta Španjolska je imala tek jednu opasnu situaciju pred marokanskim vratima, dok su Marokanci nekoliko puta, prvenstveno ubacivanjem, stvarali paniku pred Unai Simonom.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Morocco v Spain

U nastavku se još češće igralo na marokanskoj polovici travnjaka, ali osim upornih kratkih dodavanja s jedne na drugu stranu ništa konkretno nisu radili igrači Luisa Enriquea. Najbolju šansu imao je Dani Olmo u 95. minuti kada je golman Maroka Bono zaustavio njegov ubačaj kojeg su svi propustili.

U produžecima je dodatno porastao pritisak Španjolaca, ali najbolju šansu, u 104. minuti, imao je Marokanac Cheddira čiji je šeprtljavi udarac iz blizine obranio Unai Simon. U samom finišu Sarabia je za Španjolsku pogodio vratnicu. O pobjedniku se tako odlučivalo u udarcima s bijele točke gdje je odličan bio marokanski vratar Bono s dvije obrane. Zaustavio je udarce Solera i Busquetsa, dok je Sarabia pogodio vratnicu, ali je i tada Bono pogodio stranu.

Maroko će u subotu u 16 sati igrati četvrtfinale protiv Portugala ili Švicarske.