Obavijesti

Sport

Komentari 1

Marokanski novinari: Bit će nas 10.000, vjerujemo u prolazak!

Marokanski novinari: Bit će nas 10.000, vjerujemo u prolazak!

"Većini Marokanaca se nije svidjelo kako se Halilhodžić odnosio prema najboljim igračima. Zbog toga se tražila njegova ostavku i dovođenje nekoga tko razumije marokanski mentalitet"

VIDEO

Nogometna reprezentacija Maroka do sada je pet puta sudjelovala na Svjetskim prvenstvima, no tek jednom je prošla skupinu i to 1986. kada je ispala u osmini finala.

U 16 odigranih utakmica na svjetskim prvenstvima Maroko je upisao tek dvije pobjede, pet remija i devet poraza. Četiri puta je zapeo u skupini (2018, 1998, 1994, 1970), dok je na SP-u u Meksiku 1986. stigao do osmine finala izgubivši od Njemačke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka kontroverze oko sp u kataru 02:01

No, marokanska javnost i novinari uvjereni su kako je došao trenutak za pravi rezultat i "Lavovi Atlasa" stigli su u Dohu s velikim ambicijama. Prva prepreka na tom putu bit će im svjetski doprvak Hrvatska.

- Bit će teška i neizvjesna utakmica. Na papiru i po Fifinom rankingu, Hrvatska je u prednosti, ali na terenu će to biti drugačije. Bit će to za Hrvatsku izazovna utakmica. Mogla bi to biti utakmica u kojoj će odlučivati trenerski potezi - kazao nam je Idriss Tazarni, novinar jednog od najpoznatijih marokanskih portala (al3omk.com).

- Maroko ima odličnu momčad i kvalitetne igrače kao što su Hakim Ziyech, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui. Naša će reprezentacija imati i veliku prednost na tribinama. Očekujem možda i više od 10.000 naših navijača. Marokanaca ima jako puno u Kataru, a mnogo ih dolazi i iz domovine. Bit će to sasvim sigurno domaćinska atmosfera i dodatan poticaj za naše igrače - dodao je.

Tazarni je otkrio zašto je BiH stručnjak Vahid Halilhodžić dobio otkaz premda je Maroko pod njegovim vodstvom izborio plasman na World Cup.

- Većini Marokanaca se nije svidjelo kako se Halilhodžić odnosio prema najboljim igračima. Zbog toga se tražila njegova ostavku i dovođenje nekoga tko razumije marokanski mentalitet. Zbog svojih godina i mentaliteta Walid Regragui je bliži igračima, razumije ih. Uspio je doprijeti do njihovih srca i umova. Psihologija igrača je vrlo važna - tvrdi.

Marokanski kolega je otkrio kako je glavni cilj plasman u drugi krug natjecanja, nakon čega je sve moguće.

- Glavni cilj je plasman u drugi krug, a nakon toga ćemo vidjeti. Tko zna koliko možemo daleko, do četvrtinala, polufinala. No, ključ je proći skupinu - pojasnio je.

Osvrnuo se i na podatak kako je Maroko samo jednom prošao skupinu na SP-u.

- I u prošlosti smo imali odličnih igrača. No, treneri nisu uspjeli složiti momčad. Sada imamo i momčad i trenera - rekao je.

Pratio je posljednje hrvatske utakmice i nada se jednoj stvari.

- Pratio sam posljednje utakmice Hrvatske i na svakoj utakmici je bila na visokom nivou. Nadam se da će protiv Maroka odigrati ipak nešto slabije - dodao je novinar.

Njegov kolega Abdelilah Mouhib sa Le Site Infoa također smatra kako je vrijeme da se Maroko plasira u drugi krug.

- Svi u zemlji u to vjerujemo. Svjesni smo da igramo protiv kvalitetnih i pametnih reprezentacija, protiv ponajboljih ekipa na svijetu kao što su Hrvatska i Belgija. No, protiv europskih reprezentacija Maroko uvijek igra dobro - kazao je.

Otkrio je i kako bi problem mogle biti ozljede i činjenica da neki igrači nisu igrali previše. Međutim, optimist je.

- Svjetsko prvenstvo izvlači najbolje iz igrača. Imat ćemo i fantastičnu potporu s tribina što bi moglo biti vrlo važno. Zbog toga sam optimist. Bitno je da ne izgubimo u prvom susretu protiv Hrvatske. Neće biti lako, no uvjeren sam kako ćemo dohvatiti drugi krug. Možemo biti jedno od iznenađenja turnira - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'