Obavijesti

Sport

Komentari 228

Ma, roknuli su ih! Portugal je ispao sa SP-a, Maroko ide dalje

Ma, roknuli su ih! Portugal je ispao sa SP-a, Maroko ide dalje
10

Jedini gol na utakmici zabio je En-Nesyri u 42. minuti nakon što je Costa izletio s crte. Portugal je u nastavku ubacio Ronalda i pritiskao svim silama, ali nisu uspjeli zabiti gol neprobojnoj obrani Maroka...

Nogometaši Maroka postali su prva reprezentacija s afričkog kontinenta koja je izborila polufinale Svjetskog prvenstva nakon pobjede od 1-0 (1-0) u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju s Portugalom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

dalić o petkoviću 00:56

Pobjednik utakmice odigrane pred 44.198 gledatelja na stadionu Al Thumama u Dohi odlučen je u 42. minuti, kad je na ubačaj Attiat-Allaha loptu u mrežu glavom poslao najbolji marokanski napadač Youssef En-Nesyri, a posao mu je olakšao portugalski vratar Diogo Costa koji je izašao sa crte i zakasnio u pokušaju izbijanja lopte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Morocco v Portugal

U 51. minuti portugalski izbornik Fernando Santos u igru je poslao 37-godišnjeg Cristiana Ronalda koji je tako došao do 196. nastupa u reprezentativnom dresu i izjednačio rekord po broju nastupa za nacionalnu momčad kuvajtskog nogometaša Badera al-Mutawe.

Više nema sumnje: Veliki Kahn je došao gledati Livakovića
Više nema sumnje: Veliki Kahn je došao gledati Livakovića
VIDEO Svijet se divi hrvatskom kapetanu: Pogledajte što je Luka rekao uplakanom Brazilcu
VIDEO Svijet se divi hrvatskom kapetanu: Pogledajte što je Luka rekao uplakanom Brazilcu

No, ni svjetski rekorder po broju reprezentativnih pogodaka (118) nije uspio promijeniti rezultat te spriječiti ispadanje Portugalaca u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Marokanci su se u završnici dvoboja uspjeli obraniti i s desetoricom igrača. Potpuno nepotrebno je u trećoj minuti sučevog dodatka Walid Cheddira dobio drugi žuti karton, a u igru je ušao tek u 65. minuti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvu u Katru, polufinale 16:00 , Al-Thumama Stadium
Maroko
En-Nesyri 42'
1 : 0
Portugal
Sortiranje događaja
90+9'

Gotova je utakmica! Maroko je pobijedio Portugal s 1-0 i postao prva afrička reprezentacija koja je izborila polufinale Svjetskog prvenstva. Kakav rezultat!

90+7'

Pepe je imao veliku priliku za izjednačenje! Sjajan je to bio ubačaj, lopta je preskočila Ronalda, ali Pepe je bio na drugoj stativi i šalje loptu jako blizu golu Bonoa i stative.

95+6'

Aboukhal je imao priliku dovršiti Portugalce, sam je jurio prema Costi, ali odabrao je najgoru opciju, pucao je slabo i ravno u golmana Portugala.

90+3'

Drugi žuti i crveni karton za Cheddiru. Previše je agresivan bio igrač Maroka. Prvi je dobio samo minutu ranije zbog udarca laktom.

90+1'

Opasan pokušaj Ronalda! Sjajno je utrčao na dodavanje u prostor i pucao na prvu stativu, ali Bono je bio spreman.

Komentari 228