Sport

Komentari 0

Martić i Rogers slavile u prvom kolu US Opena, Dodigu pobjeda

Martić i Rogers slavile u prvom kolu US Opena, Dodigu pobjeda

Hrvatski tenisači Petra Martić i Ivan Dodig uspješno su startali u prvom kolu US Opena u konkurencijama ženskih, odnosno mješovitih parova. Darija Jurak oprostila se od turnira u prvom kolu

Hrvatska tenisačica Petra Martić (30) imala je uspješan start na turniru parova, na US Openu u New Yorku. Martić i njezina partnerica, Amerikanka Shelby Rogers, svladale su Mandy Minellu iz Luksemburga i Ljudmilu Samsonovu iz Rusije sa 7-6(2), 1-6, 6-4.

POGLEDAJTE VIDEO: Petra Martić

Nakon uspješne dvosatne borbe na premijeri posljednjeg Grand Slam turnira u godini, u 2. kolu Martić i Rogers igrat će protiv petih nositeljica, Kanađanke Dabrowski i Brazilke Stefani.

Nakon što je imao dobar početak u konkurenciji parova, hrvatski tenisač Ivan Dodig uspješno je započeo i u konkurenciji mješovitih parova. On i Amerikanka Nicole Melichar-Martinez postavljeni su za prve nositelje, a start je bio vrlo trnovit. Nakon dramatične borbe hrvatsko-američka kombinacija pobijedila je jaki par Shuai Zhang i John Peers sa 7-6 (3), 4-6, 12-10.

U 2. kolu Dodig i Melichar-Martinez će igrati protiv Meksikanke Olmos i Argentinca Aravela.

Takve sreće nije bila Darija Jurak koja se od turnira mješovitih parova oprostila u 1. kolu. Galina Voskobjeva (Kazahstan) i Nikola Čačić (Srbija) su svladali Jurak i Nizozemca Matwea Middelkoopa sa 6-2, 3-6, 10-8.