Sport

Komentari 3

Martić preokrenula 12. igračicu svijeta, slijedi 'čudo od djeteta'

Martić preokrenula 12. igračicu svijeta, slijedi 'čudo od djeteta'

Meč je bio pun preokreta. Petra je povela 4-2, da bi onda izgubila čak šest gemova u nizu. U drugom setu, pak, suprotna priča. Isti rezultat imala je Ruskinja, a onda je Martić uzela pet gemova zaredom...

Petra Martić ponovno je pokazala da je u vrlo dobroj formi. Nakon što je lagano prošla kvalifikacije, u prvom kolu jakog turnira u Cincinnatiju, Martić je pobijedila Ruskinju Dariu Kasatkinu, 12. tenisačicu svijeta, sa 4-6, 6-4 i 6-3.

Meč je bio pun preokreta. Petra je povela 4-2, da bi onda izgubila čak šest gemova u nizu. U drugom setu, pak, suprotna priča. Isti rezultat imala je Ruskinja, a onda je Martić uzela pet gemova zaredom.

U odlučujućoj dionici Petra je gubila servis jednom, ali je break napravila dvaput i došla do pobjede. Kasatkina je napravila čak 12 dvostrukih pogrešaka, dok je Petra bila nešto stabilnija na servisu (tri asa i tri duple greške).

Drugo kolo donosi joj 16-godišnju Amandu Anisimovu, domaću djevojku s pozivnicom, koja je sve oduševila prošle sezone, kada je s 15 godina projurila do titule na juniorskom US Openu. U ožujku je u Indian Wellsu pobijedila Petru Kvitovu.

Uz atraktivan izgled i agresivnu igru, podsjeća na Kanađanku Eugenie Bouchard. Nadamo se da neće krenuti njezinim teniskim stopama...

Najčitaniji članci