Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Martinu ugrožen nastup na OI! Doktori su se hvatali za glavu

Morali su brusiti vrat i dio glave bedrene kosti. Šest tjedana bit ću na štakama, rekao je Damir Martin, dvostruki srebrni hrvatski olimpijac, kojemu su poremećene pripreme za nastup u Tokiju

Zagreb: Damir Martin osvojio je prvo mjesto u utrci samaca na Jarunu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
5 komentara

Srebrni hrvatski olimpijac iz Rija i Londona, sjajni veslač Damir Martin (31), nenadano se našao u problemima. Na početku priprema za novu sezonu zbog učestalih bolova u kuku morao je na operaciju zbog kojih mu je ugrožen nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Sve se dogodilo u kratkom roku, unazad samo dva tjedna. Prvi put zakukao sam još u ožujku, kad sam krenuo s treninzima na vodi, ali stalno sam mislio da je nešto drugo u pitanju. Cijelu sezonu sam se mučio, nisam mogao veslati punom snagom i na svoj način, ali uvijek sam to pokretima kompenzirao. Nakon završetka sezone sa SP-om u Austriji početkom rujna otišao sam na odmor i kad je završila pauza, kad sam opet počeo trenirati, bol se opet javila - rekao je.

- Kad smo napravili magnetsku rezonanciju, doktori su se hvatali za glavu kad su vidjeli što sam trpio. Jednostavno rečeno, to je sudaranje bedrene kosti i zdjelice zbog čega je došlo do rupture labruma, hrskavice koja se nalazi na spoju bedrene kosti i zdjelice - dodao je Martin.

Liječnik Tomislav Smoljanović odmah ga je uputio u München u specijaliziranu kliniku za takve ozljede. Operacija je bila jedino rješenje.

- Stvar se mogla samo pogoršati, bilo kakvim terapijama ne može biti bolje. Nije to stvar samo sporta, nego i normalnoga, civilnog života. Nije me boljelo samo na treningu, nego i dok bih ležao na boku - rekao je Martin za Sportske novosti i opisao kako je tekla operacija i prvi dani nakon nje:

- Operacija je trajala dva i pol sata, morali su brusiti vrat i dio glave bedrene kosti i zašiti taj labrum. Rekli su mi da su zadovoljni kako je prošlo. Evo, odmah sam ustao na noge, malo još boli, ali to je normalno. Sljedećih šest tjedana morat ću hodati uz pomoć štaka pa onda mogu početi voziti bicikl.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Plasman na Olimpijske igre osigurao je osmim mjestom u finalu SP-a u Austriji pa se može potpuno posvetiti rehabilitaciji. A nastup u Tokiju, vjeruje, nije upitan.

- Rekli su mi da bih za veslanje mogao biti spreman za pet, šest mjeseci. Tokio će u neku ruku biti izazov, ali odustajanje ne dolazi u obzir. Računam da ću se stići pripremiti. Dat ću sve od sebe. Ako ništa, neću imati problema s tempiranjem forme, haha. Ako u travnju krenem veslati, imat ću samo jednu špicu sezone, 25. srpnja.

To je datum u kojem počinju natjecanja u Tokiju. I u kojem Martin silno želi nadoknaditi propušteno iz Rija, gdje mu je zlatna medalja izmaknula za nevjerojatnih sedam tisućinki.

- Kod mene uvijek ide težim putem i ništa nije normalno, navikao sam na to. Ako je normalno, onda to nije dobro - sa smiješkom je zaključio Vukovarac.

Naši partneri pišu
Message