Obavijesti

Sport

Komentari 46

Matošević bijesan na izbornika: 'Željka Babića može biti sram'

Matošević bijesan na izbornika: 'Željka Babića može biti sram'
4

Željko Babić smijenio je svog sada već bivšeg trenera golmana u reprezentaciji Valtera Matoševića i na njegovo mjesto postavio Venija Loserta, a Valter mu je zamjerio način na koji je ga je smijenio

VIDEO

Osim u igračkom kadru, napravili smo i neke promjene u trenerskoj postavi, otkrio je na okupljanju hrvatske rukometne reprezentacije novi/stari izbornik Željko Babić.

I dok su neke promjene očekivane i, rekli bismo, normalne ako znamo da nitko nije bio zadovoljan (ne)uspjehom u Rio de Janeiru, većinu je iznenadila promjena trenera golmana. Umjesto jedne hrvatske golmanske legende na klupu 'kauboja' je došla druga. Valtera Matoševića zamijenio je Venio Losert. Naravno, apsolutno je pravo Babića da bira svoje pomoćnike, no način na koji je saznao da više nije u planovima, Matoševića je opasno naljutio.

- Znao sam za svoju smjenu deset dana prije nego što me Babić nazvao. Kada mi je kratko rekao da na mene ne računa, rekao sam mu da ga može biti sram što sam to čuo od drugih. Nisam htio s njim ulaziti u bilo kakve rasprave. Naravno da sam razočaran i ogorčen što sam za smjenu saznao na takav način - rekao je za Večernji list Matošević.

Matošević je potjeran, dodan je psiholog

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova ljutnja je razumljiva ako se zna da su golmani, primjerice, na EP-u u Poljskoj te u kvalifikacijama za OI, a donekle i u samom Riju, bili naša najbolja karika. No loše igre i plasman na Igrama netko je morao platiti, a Babić se odlučio za Matoševića. Prvi pomoćnik i dalje ostaje Pero Metličić, za kojeg upravo Matošević smatra da bi trebao biti izbornik, a ne Babić. Angažiran je sportski psiholog kako bi se hrvatski igrači na najbolji mogući način borili s pritiskom koji godinama prati ovu reprezentaciju.

Tragikomičan slijed otkaza i novih prilika

Najprije je Željko Babić podnio neopozivu ostavku nakon lošeg rezultata i još lošijih igara u Rio de Janeiru, a onda istu tu navodno neopozivu ostavku - povukao. Naravno sve u razgovoru s Ivanom Balićem i Zoranom Gopcem. Babić se vratio, rekao kako se stavlja na raspolaganje reprezentaciji ako čelnici saveza misle da još može pomoći, a onda, također u dogovoru s nadređenima, smijenio neke od svojih pomoćnika.

Otpali su i neki od iskusnih igrača

Na popisu za ovotjedno okupljanje nema ni nekih igrača na koje smo prijašnjih godina bili naviknuti. Tako na popisu nije bilo Čupića, Karačića, Kopljara, Sliškovića, Brozovića, Alilovića... Neki od njih otpali su zbog ozljeda, drugi zbog lošije forme, treći se ne uklapaju u planove novog/starog izbornika da promijeni stil igre. Upravo ova posljednja odluka izrazito je riskantna. Stil igre naš stručni stožer pokušava promijeniti samo dva mjeseca prije SP-a u Francuskoj, a to je, priznat ćete, neočekivana odluka.

No zato dobro zvuči odluka da se proširi krug reprezentativaca. S tim su ciljem pozvani Šipić, Horvat, Lučin, Buvinić, Jotić... I dokažu li se ovi talenti u velikom društvu, 'kauboji' bi za EP 2018. na kojem u Hrvatskoj očekujemo zlato, mogli vratiti na najvišu stepenicu. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram