Obavijesti

Sport

Komentari 10

Max opisao kako je pretekao Hamiltona i dodao: Žalbe? Ma ništa mi neće ovaj dan pokvarit

Max opisao kako je pretekao Hamiltona i dodao: Žalbe? Ma ništa mi neće ovaj dan pokvarit

Vjerojatno ga boli sve ovo, ali još uvijek ima svojih sedam naslova, rekao je Nizozemac nakon što je u dramatičnoj završnici prestigao Hamiltona u Abu Dhabiju za prvu titulu svjetskog prvaka u F1

VIDEO

Novi prvak svijeta u Formuli 1 Nizozemac Max Verstappen izjavio je u ponedjeljak da mu kontroverze oko završetka Velike nagrade Abu Dhabija "uopće nisu pokvarile slast pobjede".

Iako je tijekom cijele utrke iza Lewisa Hamiltona, vozač Red Bulla čekao je do posljednjeg kruga, nakon dolaska  sigurnosnog automobila na stazu, da prestigne Britanca i osvoji naslov u nikad viđenim okolnostima. U povijesti Formule 1 naslov nije bio odlučen u posljednjem krugu posljednje utrke sezone.

Pokretanje videa...

Silverstone iz zraka VIDEO

Mercedes se žalio nakon utrke na vodstvo utrke i iznenadno povlačenje "safety cara", ali su sve žalbe odbijene, a Nizozemcu to nije pokvarilo slavlje.

- Ne, nimalo mi nije pokvarilo slavlje. Ništa mi neće ovaj dan pokvariti. Naravno da sam jako sretan što sam pobijedio - odgovorio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

- Bila je to općenito luda sezona i nitko to nije mogao napisati, a ova luda finalna utrka dobro sažima cijelu sezonu.

Verstappen je kazao da je strepio do zadnjega kruga.

- Sezona je bila takva da se nisam mogao opustiti i i reći to je to, sada ću postati prvak. Ako je još na deset krugova od kraja bilo vrlo nevjerojatno da ga preteknem, naslov je postao stvaran u zadnjem krugu 22. i posljednje Grand Prixa. U  zadnjem krugu, nakon zavoja broj 9, znao sam da imam šansu.

Abu Dhabi Grand Prix

Na zavoju broj 5 u Abu Dhabiju, Verstappen je, s novim, mekšim gumama od Hamiltona, pretekao Britanca. Zatim je obranio Hamiltonov  posljednji pokušaj u zavoju broj 9 i jurnuo prema cilju i premijernom naslovu.

- Tada sam pomislio na sva ta odricanja, na naporan rad mene i moje momčadi. Zahvalan sam svom suparniku za ovu sezonu koja oduzima dah. Pretpostavljam da je za njega osjećaj ipak bio malo drugačiji jer je pobijedio već sedam puta. A ja nikad nisam pobijedio. Mislim, vjerojatno ga boli sve ovo, ali još uvijek ima svojih sedam naslova - dodao je Nizozemac.

Šef momčadi Red Bulla Christian Horner bio je još uvijek pod dojmom utrke i velike drame.

- Rekao sam da će nam trebati Božja pomoć u zadnjih deset krugova i hvala Bogu da je na stazu poslao sigurnosni automobil - kazao je Horner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani