Sport

Komentari 0

Međimurski nogometni savez ima novo vodstvo, predsjednik Antolović: Neće biti revanšizma!

Međimurski nogometni savez ima novo vodstvo, predsjednik Antolović: Neće biti revanšizma!

'U ovoj je situaciji HNS sramno postupio. Jedan gospodin mi je tamo rekao 'da ga zaboli ona stvar za međimurski nogomet', a samo možemo poručiti da nećemo biti zadnja rupa na sviralu', rekao je delegat Križarić

Otvoren sam za suradnju sa svim klubovima, tj. i s onima koji nisu došli na ovu skupštinu jer je vrijeme da međimurski nogomet krene nabolje. Devedesetih smo imali nogometaše s našeg područja u najjačim hrvatskim klubovima, neki su došli i do reprezentacije, a vrijeme je da se međimurski nogomet opet 'vrati u život', rekao je novoizabrani predsjednik Međimurskog nogometnog saveza - Kristijan Antolović.

Nogometna trakavica na sjeveru Hrvatske traje već nekoliko mjeseci, a ovo bi mogao biti prvi korak prema nečemu novom. Na Izvanrednoj sjednici MNS-a 54 od ukupno 74 skupštinara (u glasovima 165 od 247) dalo je podršku novoizabranom predsjedniku koji je zatim oformio novo vodstvo Saveza.

Odlučili su kako će se Skupština odmah raspustiti nakon ove sjednice te da će klubovi predložiti nove predstavnike u novom sazivu Saveza čija su radna tijela izabrana na period od četiri godine. Utvrdili su kvorum na ovoj sjednici pa se postavlja pitanje što će se dogoditi s onom sjednicom koju navodno podržava Hrvatski nogometni savez, a koja je sazvana za 30. studenog od strane dosadašnjeg vodstva MNS-a i sad već bivšeg dopredsjednika Damira Dominića.

Neće moći uspostaviti kvorum ni po glasovima ni po broju skupštinara te je vjerojatno vrijeme da prestanu podjele u Savezu, kao što je to istaknuo i sadašnji predsjednik. No, jednu je stvar je istaknuo bivši predsjednik MNS-a Stjepan Križarić, današnji delegat na utakmicama i otac poznatih međimurskih sudaca Igora i Boruta Križarića

- U ovoj je situaciji HNS sramno postupio. Moramo početi biti 'agresivni', ljudi koji će početi nešto tražiti, a ne moliti, jer očito od toga nemamo ništa. Više sam se puta tamo posvađao s 'najgorim' ljudima koji su to mogli riješiti, a mi se već nekoliko mjeseci 'navlačimo' zbog njih. Jedan gospodin mi je tamo rekao 'da ga zaboli ona stvar za međimurski nogomet', a nakon ovog im samo možemo poručiti da nećemo biti zadnja rupa na sviralu jer degradacija predugo traje. Da se radi o Slavoniji ili Dalmaciji, taj bi se problem riješio vrlo brzo. Lakše je bilo slati privatne mailove nego sve riješiti - poručio je Križarić.

Govorilo se o promjenama u ligama samom Saveza, ali o tome će se više raspravljati na idućoj sjednici. U Izvršni odbor nije izabran nijedan od šest klubova s područja grada Preloga koji su na 'drugoj strani', a sam je novi predsjednik istaknuo ako je spreman na suradnju bez obzira na sve što se dogodilo prije. Jer međimurski nogomet treba pomak.

Dobra se priča rađa u sv. Martinu na Muri gdje je već nekoliko godina sve odlično posloženo, a tamo u sve bogatiji kamp odlazi i Hrvatska nogometna reprezentacija, na pripremama je bio i NK Osijek, a spominju se i novi mogući dolasci. Vođeni tim primjerom moglo bi se pokrenuti više klubova jer međimurski bazen zasigurno krije još neke 'dragulje'. Luka Bobičanec je upravo iz spomenutog Poleta završio u slovenskoj Muri, a zasigurno više igrača može igrati na vrhunskoj razini.

Prvoligaša nemaju već duži niz godina, od ove ni drugoligaša, ali mogli bi imati sljedeće godine. No, o tom - potom. Potrebna je velika promjena, a nema razloga da Savez s velikim brojem klubova ne radi dobro od najniže do najviše razine. Pa tko zna, možda nas u reprezentaciji čeka novi Dražen Ladić ili neki Međimurec...

POGLEDAJTE KAKO SE ZA FINALE ARMAGEDONA PRIPREMAJU DENIS JURAKIĆ I MATEO BOLFAN: 

Najčitaniji članci