Obavijesti

Sport

Komentari 5

Medvjedići EBEL-ovci: Vozimo Golf, a brži smo od Ferrarija...

Medvjedići EBEL-ovci: Vozimo Golf, a brži smo od Ferrarija...
1

Pobjeđujemo jer smo mangupi. Razlika između nas i Red Bulla je kao da se utrkujete Golfom protiv Ferrarija. Hrvati su iznimno talentirani za svaki sport, pa i za hokej na ledu, kaže trener Medveščaka

VIDEO

Medveščak je naslov u austrijskoj ligi napadao s legijom stranaca - Ouelletteom, Banhamom, Prpićem, Hećimovićem, Sertićem... Ali nisu uspjeli doći dalje od polufinala. Danas to rade s hrvatskim igračima, Jankovićem, Miličićem, Jarčovim... I igraju petu utakmicu za naslov.


- A pazite, mi treniramo dvaput tjedno, a Red Bull dvaput dnevno. Nema termina, na Velesajmu svoj prostor traži pet sportova - kaže Ivan Janković.

S druge strane, mladi hokejaši Red Bulla imaju valjda sve što mogu poželjeti.

- Imaju internat, koji dijele s nogometašima, vrijedan 100 milijuna eura. Tamo su dva klizališta, brojni nogometni tereni, vrhunska teretana. Meni nije jasno kako oni mogu izgubiti od nas - istaknuo je trener “Dvadesetke” Danijel Kolombo, koji je odmah ponudio i odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pobjeđujemo jer smo mangupi. Razlika između nas i Red Bulla je kao da se utrkujete Golfom protiv Ferrarija. Hrvati su iznimno talentirani za svaki sport, pa i za hokej na ledu. Momčad čine mladi hokejaši tri kluba - Medveščaka, Zagreba i Mladosti.

- Svi klubovi za momčad daju svoje termine. Samo tako i uspijevamo složiti zajedničke treninge - kaže Kolombo.

I bez novca, bez 100 milijuna vrijednog internata i sportskog centra “Dvadesetka” je Red Bull odvela u petu utakmicu finalne serije, koja se u četvrtak igra u Salzburgu.

- Bio sam klinac od 14 godina kad je Medveščak zaigrao u EBEL-u. Išao sam na svaku utakmicu i sanjao da ću jednom igrati u punoj Ledenoj. Evo, sad se to i događa - rekao je Janković, najbolji igrač juniorskog EBEL-a sa 71 bodom. Najbolji je i strijelac austrijske lige s 36 golova.

- U Red Bullu najmanje je Austrijanaca, za njihovu mladu momčad uglavnom igraju stranci iz internata, Amerikanci, Kanađani, Slovaci... I ne znaju gubiti. Kad su nemoćni, samo se žele potući - istaknuo je Janković, koji uz Matiju Miličića u “Dvadesetki” ima jedini KHL ugovor.

- KHL je veliki skok za nas. Igrali smo Janković i ja jednu utakmicu. Još nam treba treniranja da dostignemo tu razinu - kaže Matija, koji je s 36 asistencija najbolji dodavač lige.

Veliki “medvjedi” nisu osvojili EBEL, no mali jure prema naslovu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka