Obavijesti

Sport

Komentari 11

Melnjak odigrao na top razini, Smolčićeva utakmica za zaborav

Melnjak odigrao na top razini, Smolčićeva utakmica za zaborav

Rijeka je u finalu istodobno bila i premlaka i prenervozna, a Hajduk i goropadan i inspiriran. Gotovo sve 'ničije' lopte uzeli su Splićani. Vodstvo u Obregonovoj režiji i Drmićevoj egzekuciji ispalo je tek iluzija za riječke navijače

VIDEO

Hajduk je u četvrtak u nogometnom spektaklu pobijedio Rijeku (3-1) i osvojio Rabuzinovo sunce nakon devet godina čekanja.

Pokretanje videa...

Slavlje na splitskoj rivi 00:19

Rijeka je u finalu istodobno bila i premlaka i prenervozna, a Hajduk i goropadan i inspiriran. Gotovo sve 'ničije' lopte uzeli su Splićani. Vodstvo u Obregonovoj režiji i Drmićevoj egzekuciji ispalo je tek iluzija za riječke navijače. Melnjak, Livaja & com. pomeli su poljudski travnjak s Tomićevom momčadi. Ocijenili smo izvedbu igrača, evo tko je oduševio, a tko razočarao. 

HAJDUK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kalinić (7) - Mogao je slobodno ostati i neocijenjen, gol Drmića nije mogao skinuti, a ono malo posla koje je imao obavio je bez pogreške, kapetanski. Vratio se kući da bi osvojio pehar i ispunio je obećanje.

Mikanović (7) - Mučila ga je ozljeda gležnja, nije trenirao s momčadi ali je stisnuo zube i zaigrao. Njegov doprinos možda danas nije bio presudan, ali zaslužio je sve čestitke za to što se žrtvovao za momčad. I nije mu prvi put. Zlata vrijedan bek.

Ferro (7.5) - Gol u prvom susretu, gol sinoć, možda u njegovom zadnjem. Nije tajna da u njemu leži veliki potencijal, samo je stvar u tome da ga on jako rijetko koristi.

Split: Stadion Poljud,  Finale Hrvatskog nogometnog  kupa,  Hajduk izjednačio: Ferro krasno zakucao glavom

Elez (7) - Drmić je pobjegao njemu i Ferru, no bio je to slijed nekoliko nesretnih događaja. Ostalo je odradio bez problema.

Melnjak (9) - Kad bek postigne dva gola i umalo zabije još dva, kao što je to večeras napravio Dario, a usput pokrije i svoj bok bez pogreške, zasluženo ima najveću ocjenu i epitet junaka. Junaka koji je Hajduku donio Kup.

Od '91. Simić (premalo igrao za ocjenu)

Grgić (6.5) - Pomogao je suigračima da osiguraju prevlast u sredini terena. I on se pred kraj sezone mučio s ozljedama, ali je stisnuo zube i zaigrao.

Split: Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka

Od '62. Vuković (6.5) - Preuzeo je štafetu kad je utakmica već bila gotova. Za sve što je pružio ove sezone zaslužio je pola sata u finalu.  

Fossati (6.5) - Držao je konce igre, balansirao između obrane i napada, pomagao i natrag i naprijed. Ovakve utakmice bez previše pritiska suparnika su kao stvorene za njega.

Krovinović (7) - Naoko neprimjetan, ali odradio je lavovski dio posla u sredini terena, tamo gdje je Hajduk ostvario dominaciju. Nekoliko puta zaprijetio je šutevima iz daljine.  

Split: Igrači Hajduka s navijačima proslavili osvajanje Kupa

Sahiti (7) - Asistencijom za gol Ferra otvorio je utakmicu, bio ga je pun teren. Dugo nakon utakmice sjedio je i skupljao snagu, baš se potrošio...

Od '81 Biuk - (premalo igrao za ocjenu)

Livaja (8.5) - Od prve do zadnje minute vidjelo se da gori od želje da golom okonča najuspješniju sezonu karijere. Nije mu pošlo za rukom, ali je upisao asistenciju i jako namučio obranu Rijeke. Na njemu je Smolčić napravio drugi, isključujući karton.

Split: Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka

Mlakar (6.5) - Doveden je kao centarfor, silom prilika pokriva krilne pozicije. Šuti i radi za momčad, danas se nije našao u prilici za gol...

Od '62 Čolina (6.5) - I on je preuzeo štafetu kad je susret već bio gotov, kao nagradu za dobre nastupe od početka sezone.

RIJEKA

Labrović (6,5) - Popio tri komada, a... Ni kriv, ni dužan. Zapravo je bio najbolji Rijekin pojedinac, spasio još nekoliko jako opasnih situacija po njegov gol. 

Krešić (5) - Dio stoperskog terceta koji je ove sezone, pa i na Poljudu, prečesto bio na brisanom prostoru i bio osuđen na kikseve. Izgubljen u valovima splitskih napada.

Velkovski (5) - S loptom zna sve, ali prečesto oscilira, u klubu nije na razini kao u reprezentaciji, a u finalu je imao jednu od lošijih utakmica. Ispred njega nije bilo filtera, a kad je Rijeka ostala s igračem manje i Velkovski je ostao 'na streljani'.

Smolčić (4,5) - Kapetan misli da nije imao dovoljno poštovanja od strane glavnog suca, ali se i ispričava navijačima. Dobio dva žuta u 15 minuta, isključen u 41', zakasnio na duel kod prvog gola Hajduka u 24'... Katastrofalno loša partija na rastanku s Rijekom.

Ampem (5) - U prvom poluvremenu, nakon 15 minuta, Melnjak je baš po njegovoj strani radio show. Izašao nakon 76 minuta igre. Utopljen u iznimno, neočekivano loše riječko izdanje.

Split: Stadion Poljud,  Finale Hrvatskog nogometnog  kupa,  Hajduk izjednačio: Ferro krasno zakucao glavom

od 76. Bušnja (-) - igrao prekratko za ocjenu

Čerin (5) - Kategorija: nastupio. Čak i oni koji će uvažiti prigovore na suđenje emitirane s Kvarnera priznat će kako je Rijeka baš u veznom redu izgubila utakmicu. Drmiću je za gol asistirao Obregon. Vezni red je u finalu imao: slobodan dan.

od 86. Stanić (-) - igrao prekratko za ocjenu

Selahi (4,5) - Kao i obično jako puno trke, ali ovaj put: u prazno. Suigrači kreatori nisu napravili ništa da se valorizira Selahijev trkački učinak. A ond a je 'asistencijom' za treći gol Hajduku Selahi sam sebi ocjenu spustio 'u podrum'.

od 63' Lepinjica (5) - Ušao kad je sve već bilo riješeno, u momčad koja je gubila 1-3, imala igrača manje i jedva prelazila centar. Sljedeće sezone mogao bi (trebao) dobiti više šansi, da se vrati onaj zadnji vezni koji je oduševaljavo još kod Bišćana.

Pavičić (5) - Jedan od mnogih koji je odigrao svoju zadnju utakmicu za Rijeku kojoj će ostati u sjajnom sjećanju i kao nogometni majstor i kao sjajan čovjek, ali u finalu nije napravio ama baš nikakvu razliku u korist svoje momčadi. Jedva vidljiv.

Split: Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka

od 63. Murić (5) - Igrao pola sata, nije bogzna što mogao napraviti niti je napravio. Najbolji asistent lige koji obično prespava velike utakmice pa ga zato Tomić nije ni stavio od 1. minute. A kad je poslat na teren... Finale je već bilo izgubljeno.

Vukčević (5) - Vjerojatno još traži kavu po koju ga je poslao Livaja u 36. minuti prije spitskog gola za 2-1. Prema naprijed se trsio i čak odigrao solidno, ali u defenzivi... Večer za zaborav. Za Andriju i za cijelu Rijeku.

Obregon (6) - Fantastična asistencija Drmiću za riječko vodstvo. Onda je bio prisiljen trčkarati oko centra i igrati obranu jer lopti za njega i Drmića nije bilo. Na poluvremenu zamijenjen, 'žrtvovani' napadač zbog igrača manje. Lako moguće, vođa riječkog napada za sljedeću sezonu.

od 46. Solano (5) - Mladi je Kolumbijac ubačen u nastavku, da se nekako ojača napaćeni riječki obrambeni blok. Morao se nositi sa fantastičnim Melnjakom, nije bilo načina da se ičime barem malo izdigne iz riječkog crnila.

Drmić (6,5) - Majstor kojem je bila dovoljna jedna dobra lopta da Rijeci udari fantastičan temelj za osvajanje kupa golom u 13'. Ali ta Drmićeva klasa i taj fajterski mentalitet bili su iznimka u Ri-momčadi. Ostatak utakmice proveo sam između 2-3 protivnička čuvara i bez ijedne prave lopte. Riba na suhom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...