Obavijesti

Sport

Komentari 1

Merci, Bercy: U Parizu slavili košarkaši Splita, Goran, Čilić...

Merci, Bercy: U Parizu slavili košarkaši Splita, Goran, Čilić...
2

Split je 1991. nosio ime Pop 84 i osvojio je svoj treći uzastopni naslov europskog košarkaškog prvaka baš u velebnoj pariškoj dvorani. Dvije godine kasnije tamo je Masters osvojio Ivanišević

VIDEO

Hrvatska u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva igra protiv Norveške u velebnom pariškom Bercyju. To je jedna od najpoznatijih svjetskih dvorana. Danas nosi ime Accor Hotels Arena.

Velebni Bercy dosad je bio jako sretan za hrvatski sport. Sve je počelo prije 26 godina.

Split do krova Europe

Košarkaški klub Split tada je u glavni francuski grad došao po treći uzastopni naslov europskog prvaka. Nosio je ime Pop 84. Final Four se igrao od 16. do 18. travnja. U polufinalu je pao talijanski Scavolini.

Splićani su slavili 93-87, a dva dana kasnije u finalu ih je čekala velika Barcelona. Pred 13.500 gledatelja Pop 84 je u finalu pobijedio Katalonce 70-65.

Bila je to potvrda splitske dominacije. Momčad je s klupe vodio Željko Pavličević. U petorci su igrali Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Toni Kukoč, Avie Lester i Zoran Savić. Junak je u finalu s 27 poena bio baš Savić.

Toni Kukoč bio je MVP Final Foura u Bercyju.

Goran osvojio Masters

Dvije godine kasnije ova je dvorana bila sretna za još jednog Splićanina. Goran Ivanišević je u Bercyju osvojio Masters 1993. godine. Bio je to sjajan Goranov turnir. Redom je rušio velikane svjetskog tenisa.

Reuters/PIXSELL

U osmini finala je Goran pobijedio Michaela Changa 7-6, 7-5. Istim je rezultatom slavio i u četvrtfinalu protiv Petea Samprasa, koji je bio prvi nositelj turnira.

Nakon dva Amerikanca, na red je došao veliki Stefan Edberg. Bio je to epski meč u tri seta. Šveđanin je dobio prvi set 6-4, ali je Goran zatim slavio u dva tie-breaka.

Izborio je finale u kojemu ga je čekao Andrij Medvedev. Ukrajinac nije imao nikakve šanse. Ivanišević je pobijedio 6-4, 6-2, 7-6. Bio je to jedan od najbolje odigranih Goranovih turnira u velikoj karijeri. Pobijediti Changa, Samprasa, Edberga i Medvedeva u par dana je bio pravi podvig.

Nitko ne pobjeđuje Marina 15 puta zaredom

Marin Čilić je do studenog prošle godine izgubio svih 14 mečeva protiv Novaka Đokovića. Marin Čilić pobijedio je po prvi puta u svojoj karijeri najboljeg igrača svijeta Novaka Đoković baš u Bercyju.

Hrvatski tenisač izborio je polufinale ATP turnira u Parizu nakon što je pobijedio srpskog igrača 6-4, 7-6. Bila je to jedna od najvećih pobjeda u karijeri bivšeg pobjednika US Opena. Mercu-Bercy. S razlogom volimo ovu parišku dvoranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka