Obavijesti

Sport

Komentari 3

Messi je prestigao Maradonu i zabio prvi gol u nokaut fazi SP-a

Messi je prestigao Maradonu i zabio prvi gol u nokaut fazi SP-a

Leo je u Katru protiv Australije zabio treći put i još mu samo jedan gol nedostaje da skine najboljega argentinskog strijelca na mundijalima, Gabriela Batistutu

VIDEO

Deseci tisuća argentinskih nogometaša poludjeli su kad je njihov idol Lionel Messi (35) zabio gol za vodstvo protiv Australije u 35. minuti osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru. Bio mu je to deveti na mundijalima, prvi u nokaut-fazi!

POGLEDAJTE VIDEO: 70-metarski mural Messiju u Rosariju

Pokretanje videa...

Messijev 70-metarski mural oslikan u rodnom Rosariu nogometnog velikana VIDEO

Messi je po broju golova na SP-ima prestigao još jednu legendu Diega Armanda Maradonu, a još mu jedan nedostaje da se izjednači s Gabrielom Batistutom (53). Messi je i najmlađi i najstariji strijelac Argentine na mundijalima, prvi je zabio s 18 godina i 357 dana Srbiji i Crnoj Gori (6-0) u Njemačkoj 2006.

U Južnoafričkoj Republici 2010. nije bio strijelac, u Brazilu 2014. zabijao je Bosni i Hercegovini, Iranu i dva Nigeriji, kojoj je zabio i u Rusiji. Katar mu je donio nova tri gola protiv Saudijske Arabije, Meksika i Australije i dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca s Ennerom Valencijom (Ekvador), Marcusom Rashfordom (Engleska), Kylianom Mbappéom (Francuska), Codyjem Gakpom (Nizozemska) i Álvarom Moratom (Španjolska).

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Argentina v Australia

Gledajući cijelu profesionalnu karijeru, bila je to 1000. utakmica u karijeri argentinskog velemajstora i 789. gol, 94. za reprezentaciju (prvi je zabio Hrvatskoj u prijateljskoj utakmici u Baselu 2006.). Izjednačio se s Cristianom Ronaldom po broju golova na velikim natjecanjima (22).

Lijepo je Leo kombinirao po desnoj strani i plasiranom loptom pogodio nakon neuspješnog primanja Nicolása Otmendija, kao naručenog za Messija.

Messijev gol Australiji možete pogledati OVDJE.

Julián Álvarez iskoristio je poigravanje australskog golmana Mathewa Ryana koji je pokušao predriblati Rodriga De Paula i izgubio loptu. Napadač Manchester Cityja poslao je loptu u prazan gol.

Iako je Enzo Fernández u 77. minuti zabio nesretan autogol nakon udarca Goodwina, Argentina je sačuvala vodstvo i prošla u četvrtfinale, gdje je u petak očekuje utakmica protiv Nizozemske.

VATRENI SPREMNI ZA JAPAN:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače