Obavijesti

Sport

Komentari 43

Messi se vraća u Barcu? Alves je jednom rečenicom oduševio navijače. 'On je izgubljen tamo'

Messi se vraća u Barcu? Alves je jednom rečenicom oduševio navijače. 'On je izgubljen tamo'

Messi mi je uvijek govorio: 'Gdje bih mogao biti sretniji nego ovdje?' Ja sam vam živi dokaz, nema boljeg mjesta od Barcelone. Iz nekog razloga Messi trenutno nije ovdje, ali ja se nadam da će se vratiti, rekao je nogometaš Barcelone Dani Alves

VIDEO

Uz suze, veliku tugu u srcu i poduži govor, Leo Messi (34) se prošlog ljeta oprostio od Barcelone iz koje je otišao nakon 21 godine. Htio je ostati pod svaku cijenu, no klub, koji je u kolapsu i dugu većem od milijardu eura, nije mogao zadovoljiti financijski fair-play.

Pokretanje videa...

Messijev 70-metarski mural oslikan u rodnom Rosariu nogometnog velikana VIDEO

Obavijest o njegovom odlasku dovela jer do tektonskih poremećaja u nogometu, a samo dva dana nakon litre isplakanih suza, Messi se zadovoljno smješkao na Parku prinčeva u dresu PSG-a i brisao suze katarskim petrodolarima. S Parižanima je potpisao dvogodišnji ugovor s plaćom od 35 milijuna eura uz glavni cilj za kojim teže već godinama - osvajanje Lige prvaka.

PSG je njegovim dolaskom napokon sastavio čudesni trio Mbappé, Neymar i Messi. No, ništa se nije rasplelo onako kako su oni očekivali. Iz Lige prvaka izletjeli su već u osmini finala nakon poraza od Real Madrida, a Messi je neprepoznatljiv. Nije to ni sjena onog čarobnjaka iz Barcelone i jednog od najboljih nogometaša u povijesti. Izgleda nezainteresirano, nemoćno i kao da je nestao taj sjaj u njegovim očima.

Ono zadovoljstvo s početka sezone očito se pretvorilo u razočaranje. Kaotična situacija je u zvjezdanoj svlačionici od 900 milijuna eura. Jedni druge su optuživali za poraz od Reala, Mbappé gotovo sigurno na ljeto odlazi u Real, Neymar prijeti odlaskom, a kako se može iščitati iz riječi Danija Alvesa, parišku bajku mogao bi napustiti i Messi nakon svega godinu dana. Njegov otac Jorge je navodno već kontaktirao čelnike Barce oko potencijalnog povratka. 

Ligue 1 - Paris St Germain v Bordeaux

- Je li Leo sretan u Parizu? Ako mene pitate, ne. On je tamo izgubljen. Messi mi je uvijek govorio: 'Gdje bih mogao biti sretniji nego ovdje?' Ja sam vam živi dokaz, nema boljeg mjesta od Barcelone. Iz nekog razloga Messi trenutno nije ovdje, ali ja se nadam da će se vratiti - kazao je brazilski nogometaš koji je u španjolskom velikanu sjajno surađivao s argentinskim čarobnjakom. 

U 26 utakmica zabio je tek sedam golova što je za njega mizerno. Manje golova zabio je zadnji put u sezoni 2005/2006 kada je zapravo ulazio u vrhunski nogomet. 

Real Madrid vs. Paris Saint-Germain in the Champions League

Alves je ovim izjavama oduševio navijače Barcelone koji su dobili nadu da bi se Messi na kraju sezone mogao vratiti. I sam je rekao da će se vratiti jednog dana, ali u nekoj drugoj funkciji. No, nakon samo godinu dana, njegove kopačke opet bi mogle kročiti na Camp Nou.

Ligue 1 - Paris St Germain v Bordeaux

No, nije tako jednostavno. Ugovorom je vezan s PSG-om do 2023. godine pa je jasno kako bi katalonski klub morao otkupiti njegov ugovor, a i ptice na grani znaju da Barcelonini računi baš i nisu puni. 

Španjolski velikan prošao je kroz tmurno razdoblje nakon Leovog odlaska, ali nakon nekoliko mjeseci klub se stabilizirao pod dirigentskom palicom legendarnog Xavija i polako se vidi svjetlo na kraju tunela. Više ulažu u razvoj mladih i talentiranih igrača, 'klinci' Pedri, Gavi i Nico već sada su bitni članovi prve momčadi i buduće zvijezde pa se samim time i nameće pitanje ima li smisla vraćati Messija i mijenjati sve zbog njega...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara