Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
31 komentara

Messi za povijest: Proglasili ga najboljim sportašem na svijetu

Kad je u pitanju najpriznatija nagrada za najboljeg sportaša svijeta, riječ je o Laureusu. Ove su ga godine dobili Lewis Hamilton i Lionel Messi, a prvi put u povijesti ona je dodijeljena sportašu iz momčadskog sporta

Champions League - Group F - SK Slavia Prague v FC Barcelona
Foto: DAVID W CERNY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
31 komentara

Žao mi je što nisam mogao biti tu večeras. Zaista sam imao najveću želju da nazočim, no bio sam spriječen. Od srca zahvaljujem Akademiji na ovom priznanju. Svjestan sam da je ovo veoma posebna nagrada i počašćen sam što sam postao prvi koju ju je osvojio iz momčadskog sporta. Još jednom veliko hvala, rekao je Lionel Messi na videoporuci prikazanoj na dodjeli Laureusa. 

Nagrada se dodjeljuje od 2000., a ove su godine nagradu odnijeli vozač Formule 1 Lewis Hamilton (35) i nogometaš Barcelone Lionel Messi (32). U svom sportu Messi i Hamilton imaju po šest individualnih nagrada najboljih na svijetu, odnosno Messi ima šest Zlatnih lopti dok Britanac ima šest titula prvaka svijeta u Formuli 1.

Formula One: United States Grand Prix | Autor: Jerome Miron Foto: Jerome Miron

Sportašica godine je američka gimnastičarka Simone Biles (22), a prije 11 godina prestižnu je nagradu odnijela i naša Janica Kostelić (38). Nagradu za posebno postignuće dobio je košarkaški savez Španjolske. 

Naši partneri pišu
Message