Obavijesti

Sport

Komentari 31

"Favoriti ponekad ne prolaze, a nedostajat će nam navijači"

"Favoriti ponekad ne prolaze, a nedostajat će nam navijači"
1

Na meni je da probudim svijest kod igrača, da papirnati favoriti ponekad i ne prolaze. Međutim, mi ne bježimo od uloge favorita, rekao je Tudor o utakmici s Horizontom

VIDEO

Uoči svog prvog europskog ogleda na klupi Hajduka, trener Igor Tudor je prilično miran. Ne samo zato što njegova momčad igra dobro na početku sezone, nego i zato što su apsolutni favoriti u ogledu s Horizontom iz makedonskog Turnova. 

- Uopće ne razmišljam je li utakmica Kupa, prvenstva, Europe, svakoj pristupam na isti način. Ne osjećam ništa posebno nego primjerice prije Zadra. Uloga papirnatog favorita zna biti i opasna. Tradicija Hajduka je da je u zadnje vrijeme znao ispasti i od autsajdera i na meni je da probudim svijest kod igrača, da papirnati favoriti ponekad i ne prolaze. Međutim, mi ne bježimo od uloge favorita, naš stil igre i razmišljanja u utakmicama protiv favorita Dinama te Zadra, protiv kojeg smo mi bili favoriti, bio je jednak. Naš stil igre i način razmišljanja mora biti jednak, a taj način razmišljanja se kreira i bazira na treningu – kaže Tudor koji će protiv Turnova morati igrati bez ozlijeđenog Avdije Vršajevića.

- Avdija je dobio udarac protiv Zadra u utakmici koja je bila neobično gruba s njihove strane. Mali Mikanović će biti dostojna zamjena, što je pokazao tijekom priprema, on je naša perspektiva na toj poziciji. 

Tudor je gledao protivnika, analizirao je njihovu igru i oprezan je u najavama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Travnjak bolje da ne komentiram...

- Imaju par nezgodnih pojedinaca koji mogu napraviti štetu, ako mi ne budemo pravi. Imaju oni i mana koje ćemo nastojati iskoristiti, ali mi smo koncentrirani samo na našu igru, da mi budemo pravi i tada će sve biti puno lakše. Naravno, nedostajat će nam navijači, nastojat ćemo da se to ne osjeti na našoj igri te ćemo se potruditi da im omogućimo još jednu europsku utakmicu na Poljudu – kazao je Tudor, koji je svjestan kako je sutrašnji ogled tek prvo poluvrijeme. 

- Za sada je prvo poluvrijeme, no kad završi, može ispasti da je i prvo i drugo poluvrijeme, da je posao dovršen. U prognozama nikad nisam govorio o mjestima ili pozicijama na ljestvici, kao niti o prolazu, nego da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji i da dođemo do najveće moguće razine do koje možemo doći s obzirom na igrački kadar. 

Tudor ne razmišlja o rezultatu, vjeruje da će s dobrom igrom doći i rezultat, a vjeruje i kako će bez obzira na izostanak gledatelja domaći travnjak biti prednost za njegovu momčad. Barem ono što je od njega ostalo nakon trodnevnog koncerta. 

- Teren bolje da ne komentiram, ne znam što bih vam pametno rekao po tom pitanju.

Jozinović: Šteta što neće biti publike

U mladoj momčadi Hajduka Goran Jozinović jedan je od najstarijih i najiskusnijih. Dovoljno da zna kako se protivnika na Poljudu mora pritisnuti od 1. minute, dok se još ne snađe. 

- Cilj je što ranije postići gol, no ne treba bezglavo srljati i upasti u neke pogreške. Poželjno je okončati susret sa što boljim rezultatom, a ja bih osobno bio zadovoljan s bilo kojim pozitivnim rezultatom bez primljenog gola – kazao je Goran Jozinović koji nije imao prigodu gledati protivnika.

- Gledao ih je stožer, no na sastancima prije treninga objasnili su nam o kakvoj se momčadi radi i što se od nas očekuje. Šteta što neće biti publike, sigurno da se gosti ne bi snašli jer nikad nisu igrali u takvom ambijentu – zaključio je Jozinović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića