Obavijesti

Sport

Komentari 88

'Mi smo najbolji u grupi i vidjet ćete da ćemo završiti kao prvi'

'Mi smo najbolji u  grupi i vidjet ćete da ćemo završiti kao prvi'
1

Morate vjerovati da ćemo kao prvi ići u Rusiju. Ne postoje nikakvi planovi B ili C, sve je na nama. A mi smo spremni. Dajte, gurajte nas malo naprijed, rekao je Ante Čačić uoči utakmica protiv Finske i Ukrajine

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se za "operaciju" Finska i Ukrajina. Ante Čačić ovoga se puta novinarima obratio u zagrebačkom hotelu As, mjestu gdje već godinama borave naši najcjenjeniji nogometaši.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:34

- Kod nas ima promjena, znate i sami da nam se to već svaki put dogodi. I da uvijek uoči važnih utakmica imamo nekih poteškoća, igrači nam se uvijek ozlijede. Borna Barišić je otpao zbog ozljede, a o Dejanu Lovrenu ste već čitali. Ima poteškoća s leđima, u kontaktu smo s njegovom liječničkom službom. On utakmice igra pod tabletama, ali mu onda treba vremena za oporavak. On neće konkurirati za Finsku, a vidjet ćemo hoće li se oporaviti i biti nam na raspolaganju za Kijev. Plan je da se kroz dva-tri dana stavi u liječnički tretman, da se dovede u optimalno stanje. Ako sve bude OK, onda će nam se priključiti - rekao je Ante Čačić, pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zbog toga sam pozvao Duju Ćaletu-Cara iz U-21 reprezentacije. Nikola Kalinić će danas u Milanu napraviti magnetsku rezonanciju, a ako se pokaže da s njegovim aduktorom nema problema, onda će nam se i on pridružiti. Zadnju je utakmicu igrao pod blokadom, jučer smo se čuli i naši liječnici su međusobno komunicirali pa ćemo vidjeti o čemu se radi.

- Pivarić je u zadnjih mjesec dana odigrao sedam kompletnih utakmica, na zadnjoj je zaradio oteklinu na gležnju. Ali, sve će s njim biti u redu.

Hrvatsku je u zadnje vrijeme mučila realizacija.

- Rekao sam još poslije Turske da sam siguran kako će naši napadači u rujnu podignuti formu. Veseli me da svi zabijaju; i Mandžukić, i Kalinić, i Perišić, pa sada i Brozović. To sam najavljivao, to me i ranije činilo optimističnim. Igrači su ušli u željenu formu, bez obzira na poteškoće koje imamo, mi možemo odgovoriti našim ciljevima. I svi želimo s čelne pozicije otići u Rusiju. Ne dvojim da nas rezultat neće zaobići kao što se to dogodilo u Turskoj. Tamo smo bili bolja momčad, ali nam se to rezultatski nije vratilo - smatra Čačić pa nastavlja:

- Finska je pobijedila posljednje dvije utakmice, u dobrom su stanju i igraju sasvim rasterećeno. Nitko ih u skupini nije uvjerljivo dobio, pa i mi smo u Helsinkiju slavili tijesno. Moramo ih shvatiti ozbiljno i biti fokusirani samo na njih. A tek onda razmišljati o Ukrajini. Veseli me što ćemo igrati na Rujevicu, oni će nas čekati na svojoj polovici, pa nam zbog toga odgovara brza podloga. Vjerujem da ćemo biti dobri i Finsku uspješno apsolvirati.

Finci su skautirani.

- Gledali smo i analizirali Finsku, nas se najviše pita, moramo učiniti sve da budemo u najboljem raspoloženju i odradimo tih 90 minuta kako treba.

Finland

- Radim svoj posao, na njega sam maksimalno koncentriran, na sve ostalo ne mogu davati odgovore. Imam li plan B ako ne dobijemo Finsku? Zbog čega ste tako pesimistični? Hrvatska reprezentacija je u skupini igrala najbolje, niti jednu utakmicu nismo bili u podređenom stanju. Naravno da smo nesretni zbog stanja u ljestvici, ali to je nogomet. Mi smo u Turskoj trebali dobiti, tu smo bili bolji, ali to je nogomet. OK, u Islandu nismo bili na željenom nivou, ali ni tamo nismo trebali izgubiti. Pa čovjek je promašio loptu glavom i onda nam ramenom zabio gol - analizirao je pa nastavio:

- Morate vjerovati da ćemo kao prvi ići u Rusiju. Ne postoje nikakvi planovi B ili C, sve je na nama. A mi smo spremni. Dajte, gurajte nas malo naprijed. Nije moja glava problem, glavno je da Hrvatska ide u Rusiju.

- I poslije domaće utakmice s Ukrajinom sam rekao kako nije sve gotovo, da nas čeka teška jesen. Za svaki dvoboj imamo novu postavu, situacija je uvijek zahtjevna. Ne sjećam se jesmo li ikada dva kola prije kvalifikacija osigurali nastup na velikom natjecanju. Mi smo na čelnoj poziciji, sve je u našim nogama, sve ovisi o nama. Imamo puno razloga za optimizam, nitko ne igra bolje niti je učinkovitiji od nas. Imali smo rezultatski peh, ali je sve u redu.

Ukrajinci su dobili 'pojačanje' iz Brazila.

- Marlos? To je kvalitetan igrač, ima kontinuitet u dobrom klubu, ali on je novo lice u reprezentaciji. Sjetite se kako se kod nas iščekivalo Sammira, pričalo kao o igraču koji će sve sam riješiti. Nema razloga za strah, Hrvatska ima igrače i momčad, pa i poziciju koja nam daje za pravo da se nikoga ne plašimo. Mi ćemo uspjeti na svom putu, budite uvjereni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub