Obavijesti

Sport

Komentari 14

Mihić: Ajmo vratiti Slovencima za onaj slučajan poraz na SP-u

Mihić: Ajmo vratiti Slovencima za onaj slučajan poraz na SP-u
1

STARE RANE Ni devet mjeseci nakon što smo isputili svjetsku broncu u sudaru sa Slovenijom rane još nisu zacijelile. U četvrtak u Ljubljani opet će se naći dva velika rivala

VIDEO

Jedan je od najmlađih u reprezentaciji, ali koga god "iznutra" pitaš nešto o Lovri Mihiću, reći će da je i - najozbiljniji. Maksimalan profesionalac, potpuno posvećen rukometu, svome napretku, igrač kojeg će svaki trener izdvojiti kao primjer za ostale. Tako nastupa i prema van, vrlo ozbiljno, staloženo, racionalno... Sve u svemu, teško bi čovjek rekao da je tek nedavno navršio 23 godine. Definitivno nije jedan od onih sportaša koji će ploviti između depresije i euforije, tako da ga dva i pol mjeseca uoči početka EP-a u Hrvatskoj neće uloviti nikakva nervoza, ali ni euforija.

- Ma ne, nema nervoze, više se veselim svemu što nas čeka - uvodno kaže Mihić pa odmah dodaje:

- Nadam se da ću biti na prvenstvu, svjestan sam da je poseban osjećaj biti na jednom takvom turniru, koji se igra u tvojoj zemlji, pred domaćim navijačima. Uvijek je na krilima velika borba, tu su Štrlek, Horvat, Čupić... Sve su to vrhunski igrači, top klase, već godinama igraju za najbolje klubove na svijetu, osvajaju Ligu prvaka. Kažem, nadam se da ću biti s njima jer za mene igranje za reprezentaciju nije samo velika čast nego i privilegij. Dajem sve od sebe, to je do mene, ali odlučuje izbornik.

Logika kaže da bi Lovro Mihić trebao biti u reprezentaciji. U dresu poljske Wisle igra jako dobro, na SP-u u siječnju pokazao je da se na njega može itekako ozbiljno računati, a napreduje iz dana u dan. Kako u klubu, tako i u reprezentaciji, pod vodstvom Line Červara.

- Za mene je rad s Linom nešto novo, budući da u dosadašnjoj karijeri nisam imao priliku raditi s njim. Od svakog trenera treba nešto naučiti i iskoristiti za daljnji napredak, pa tako i od njega. Specifičan je po pitanju motivacije. Na svakom treningu pokušava izvući maksimum iz svakog od nas, a to omogućuje da budemo bolji iz dana u dan - tvrdi Mihić.

Među najmlađima je, ali ne i najmlađi. Kad smo ga pitali je li ga itko impresionirao od novih igrača, iz prve će ispaliti jedno ime:

- Halil Jaganjac! On je relativno nov, budući da je bio i na prethodnim okupljanjima, ali jako me ugodno iznenadio. Vidim da dobro igra i u klubu, u reprezentaciji također, vrlo je snažan i mislim da je on velika perspektiva. Iako, svaki igrač koji je pozvan to je zaslužio, nitko nije tu bez razloga - govori Mihić.

U Wisli, kaže, uživa biti dio jedne mlade momčadi, suigrači se jako puno druže, a minutažu dijeli po pola s Poljakom Krajewskim. Cilj je borba s Kielceom za naslov prvaka, ali i lov na drugi krug Lige prvaka. No sad se malo odmaknuo od klupskih obaveza, već se gleda prema naprijed, prema siječnju, prema svemu onome što očekuje reprezentaciju.

- Europsko prvenstvo puno je jače od svjetskog, sve su to odlične momčadi, vrlo opasne reprezentacije. Morat ćemo ići stepenicu po stepenicu, baš onako kako Lino stalno ponavlja, pripremati se isključivo za svaku sljedeću utakmicu. To je jedini ispravan put. U favorit svakako spadaju Francuzi, Španjolci, Nijemci, pa Norvežani, Slovenci... Nitko tu nije loš, ne možemo očekivati niti jednu slabu utakmicu, tako da očekujem možda i najjači turnir do sad - kazao je Mihić.

Za početak, na redu su dvije utakmice protiv Slovenije. Prvo u četvrtak (18 sati) u dvorani Stožice u Ljubljani, a zatim u subotu (20.15 sati) u zagrebačkoj Areni. Na klupi Veselin Vujović, koji je procijenio da mu Mihić ne treba u PPD Zagrebu, a na terenu protivnik koji je ostavio trajne posljedice onom ludom "krađom" bronce na SP-u u Francuskoj.

- Sigurno će biti posebnog naboja, imat ćemo želju i snažan motiv pokazati da je onaj poraz u utakmici za broncu na SP-u slučajan, vratiti im za to - završio je Lovro Mihić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića