Obavijesti

Sport

Komentari 63

Mijo Caktaš: Dosta više! Svaki put nam zabiju gol u "90 plus"

Mijo Caktaš: Dosta više! Svaki put nam zabiju gol u "90 plus"
7

4 GOLA NA MAKSIMIRU Mijo Caktaš zabio je već četvrti gol u karijeri Dinamu u gostima, ali još niti jednom nije pobijedio "modre". Izluđuje ga sudačka nadoknada

VIDEO

Nižu se pohvale na račun Mije Caktaša nakon odigranog derbija u Maksimiru. Hvale ga izbornik Ante Čačić, trener Dinama Zoran Mamić... 

Njegov nastup u Maksimiru navijači Hajduka uspoređuju s igrama Ivana Gudelja i Blaža Sliškovića, a Mijo na sve pohvale odmahuje rukom i kaže kako bi ih sve mijenjao za barem jedan gol u sudačkoj nadoknadi protiv Dinama.

Na semaforu je svijetlilo 93:49 kada je Hajduka na Poljudu u crno zavio Henríquez. Isto je u sljedećem derbiju ponovo i Machado u 93:38 minuti, a u subotu na Maksimiru Soudani je zabio u 93:59 minuti.

- Igrao sam sve tri utakmice, to su mi tri najveće rane na srcu, najgori porazi u životu. Teško mi je još uvijek o tome govoriti - kaže potišteni Mijo Caktaš, koga su barem malo oraspoložile pohvale izbornika Čačića.

- Drago mi je da izbornik ima lijepo mišljenje o meni i mojim igrama, čuo sam da me i mnogi drugi hvale, ali draže bi mi bilo da me ne hvale, sve bih to mijenjao za taj nesretni gol u zadnjim sekundama - dodao je.

Na žalost, i iza ovoga derbija vuku se repovi.

- Nije na meni da pričam o suđenju, ali žao mi je što se nakon svakog derbija mora pričati o pogreškama na našu štetu - kaže Caktaš.

A da su pogreške, u svojim analizama potvrđuje i "Oko sokolovo". Uskoro će stanka, a nakon pola odigranog prvenstva tri momčadi su u vrhu, bez neke veće bodovne prednosti.

- Dobro stojimo, imam dojam da možemo igrati protiv svakoga, pa i protiv Dinama i Rijeke. Prvenstvo je neizvjesno, moramo još ove dvije utakmice odigrati s maksimalno ozbiljno, a onda se oporaviti i pripremiti, da na proljeće krenemo maksimalno od prve utakmice. Još je puno do kraja, igramo po dva puta svatko sa svakim...

Mijo je u ovoj sezoni odigrao 26 utakmica, i s 13 je golova prvi strijelac Hajduka. Kaže kako su tajna njegovih dobrih igara miran obiteljski život i trener Damir Burić.

- Osjećam se puno bolje, nego u prošloj sezoni. Prije sam trčao više, ali bez učinka. Sada mi se čini da svi skupa bolje stojimo na terenu, da naša igra ima više smisla, te da se manje umaramo, pa imamo puno više koncentracije u završnici. Što se tiče obitelji, rođenje druge kćerkice donijelo mi je dodatni mir, cijelo vrijeme sam kod kuće. Da nisam oženjen, tko zna kako bi sve skupa izgledalo - rekao je Caktaš.

Mijo je nedavno potpisao novi ugovor, no sve su glasnije najave kako će teško do 150. nastupa jer bi na zimu mogao u inozemstvo ili u Dinamo jer su mnogi Mamićeve pohvale na njegov račun protumačili kao poziv.

- Nedavno sam potpisao novi ugovor, rodila mi se i kćer, tako da mi se ne žuri vani, ali ako dođe ponuda koja će zadovoljiti i klub i mene, lako ćemo se dogovoriti. Što se tiče Dinama, to nema potrebe ni komentirati. Rekao sam da iz Hajduka mogu otići samo u neki veći klub.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića