Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mikaela pobijedila za pokojnog tatu pa zaplakala: Teško mi je...

Mikaela pobijedila za pokojnog tatu pa zaplakala: Teško mi je...
7

Samo želim život kakav je bio prije 2. veljače. Vjerojatno će me to još neko vrijeme mučiti, rekla je Mikaela Shiffrin nakon prve slalomske pobjede poslije očeve iznenadne smrti

VIDEO

Čekala je 13 mjeseci na pobjedu u najjačoj disciplini slalomu i, kad se to dogodilo, emocije su samo krenule. Mikaela Shiffrin (25) trijumfirala je pod reflektorima u Flachauu i gorko zaplakala u ciljnoj ravnini.

Otac Jeff (65) iznenada ju je napustio 2. veljače prošle godine u Coloradu nakon nesreće u domu i teške ozljede glave. Preminuo je nekoliko sati poslije u bolnici u Denveru uz suprugu Eileen, kći Mihaelu i sina Taylora.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Osjećam da je ovo novi početak. Većina mojih pobjeda i najboljih utrka su iza mene, već su se dogodila. Ali s 25 godina čudno mi je misliti da je došao kraj mojim najboljim izdanjima - rekla je Mikaela za ORF nakon utrke u Flachauu.

Jeff je bio poznati anesteziolog u Vailu, ranije i profesor na tamošnjem sveučilištu. Nije često dolazio na Mikaeline utrke, već je s njom putovala majka, a kad bi došao, nije se htio eksponirati, već je najčešće fotografirao kćerine nastupe uz stazu. Volio je skijanje.

- Ne možeš ići naprijed dok ne prestaneš ići natrag, a meni to teško ide, samo želim život kakav je bio prije 2. veljače. Vjerojatno će me to neko vrijeme mučiti, ali mislim da je večeras bio veliki korak naprijed - rekla je Mikaela.

Nakon očeve smrti povukla se iz skijanja, propustila je kraj prošle sezone i na snijeg ponovno stala tek u rujnu. Umjesto uobičajenih dva mjeseca priprema, prošla je tek oko tri tjedna. I uslijedila je nova ozljeda leđa zbog koje se morala strpjeti.

Povratnička utrka bila joj je Levi, oko godinu dana nakon smrti bake s majčine strane. Osvojila je drugo mjesto u slalomu, a u Courchevelu 14. prosinca u veleslalomu stala na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Amerikanki je tek 25 godina, a već sad može se reći da je jedna od najboljih skijašica u povijesti. Jer pobijedila je već 68. put i pretekla Marcela Hirschera na ljestvici Svjetskog kupa svih vremena.

Alpine Skiing - Women

Ispred su ostali samo Lindsey Vonn (82) i Ingemar Stenmark (86). Shiffrin je jubilarni 100. put završila među najbolje tri. Janica Kostelić u njenoj je dobi već otišla u mirovinu s 30 pobjeda, 55 podija i tri velika Kristalna globusa, koliko ih zasad ima i Mikaela.

- Nisam mislila o tim rekordima, nego o stazi na kojoj sam se mučila zadnjih godina. Samo sam htjela odskijati dobro - zaključila je Mikaela.

Vrijeme je za nove pobjede...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union