Sport

Komentari 3

'Počeo sam uz filmove Brucea Leeja, s curom želim u London'

'Počeo sam uz filmove Brucea Leeja, s curom želim u London'

Trenirao sam nogomet, okušao sam se i u sportskom penjanju na umjetne stijene. Velika podrška mi je djevojka Ivana s kojom želim živjeti u Londonu neko vrijeme, priča srebrni s POI-ja, Ivan Mikulić

Hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić (26) osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji +75 kg! 

U finalu je izgubio od iranskog borca Asghara Azizaghdama 12-10, ali može biti ponosan na sjajan rezultat. Na putu do finala izbacio je prvog nositelja, Amerikanca Evana Medella 28-9.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako se slavilo zlato Matee Jelić 

Kao i mnogi, Mikulić se borilačkim sportovima poželio baviti nakon što je pogledao par kultnih filmova te tematike. Rođen je bez lijeve podlaktice, ali to ga nije spriječilo da ostvari svoje snove. Zapeo je još jače.

- Ljubav prema borilačkim vještinama kod mene je prisutna još od malih nogu, kad su se po cijele dane gledali filmovi Brucea Leeja, Van Dammea i drugih. Prvi trening sam odradio s devet godina na poziv prijatelja i mogu reći da je tad sve počelo i od onda nije stalo. Sve one udarce koje sam gledao i proučavao na televiziji napokon sam mogao isprobati i naučiti ih pravilno izvesti - otkrio je Mikulić u razgovoru za službene stranice HPO-a.

'Na Euru sam uzeo medalju sa slomljenim prstom'

Okušao se Ivan i u drugim sportovima.

- Trenirao sam nogomet, okušao sam se i u sportskom penjanju na umjetne stijene. U tome sam čak ostvario i veće uspjehe; bio sam drugi u državi u brzinskom penjanju. Dvije, tri godine, samo sezonski, trenirao sam i hokej. 

Ivan je pravi fajter. Imao je velikih problema s ozljedama. Prije dvije godine pretrpio je lom prsta i imao ozljedu kralješka. 

- Sa slomljenim prstom sam uspio osvojiti medalju na Europskom prvenstvu u Bariju te sam unatoč ozljedi ispunio svoj sportski cilj - dodao je.

'S djevojkom Ivanom želim u London'

Mikulić iza sebe ima cijeli tim ljudi. Svi su mu velika podrška.

- Spomenuo bih cijeli tim koji je uz mene - od trenera Mladen Tomića, kondicijskog trenera Gorana Orlova s kojim radim u Functional Factory-u, nutricionistice Dragane Olujić, sportskog psihologa Vedrane Radić Brajnov te cijeli tim Fiziosporta kod kojih imam program rehabilitacije. Uz sve to, tu je i moja obitelj, kao i moja djevojka Ivana koji su mi najveća podrška u cijeloj priči. Uz sve te ljude mislim da ne mogu drugo nego ići samo naprijed.

Djevojka Ivana Nakić mu je velika podrška. Planira s njom preseliti u London. Nije sportski tip, ali uspio ju je Mikulić nagovoriti da počne trenirati bar rekreativno.

- Završio sam Kineziološki fakultet i velika mi je želja raditi s mladim naraštajima. Kako vjerujem da čovjek uči dok je živ, želio bih iskusiti i život izvan granica Hrvatske i s djevojkom neko vrijeme živjeti u Londonu - otkrio je u razgovoru za Story.

Veliki Mikulićevi navijači su Matea Jelić i Toni Kanaet, zlatna i brončani s Igara u Tokiju. Mikulić je sportu posvećen maksimalno i medalja nije slučajnost.

- Cijeli svoj dan posvećujem isključivo sportu, od jutarnjeg spremanja obroka, do dva treninga dnevno te masaže i sve drugo što ide uz profesionalni sport. Ako se dobro posloži dan, nađe se i vremena za djevojku i kavu s prijateljima predvečer - zaključio je.

Najčitaniji članci