Obavijesti

Sport

Komentari 20

Mini 'modri' saznali protivnika u LP: Igrat će protiv Chelseaja

Mini 'modri' saznali protivnika u LP: Igrat će protiv Chelseaja
1

Dinamova juniorska momčad saznala je protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka mladih. Igrat će protiv Chelsea koji je u napetoj utakmici izbacio francuskog juniorskog prvaka Montpellier s 2-1

VIDEO

Igor Jovićević i njegovi mladi Dinamovi u četvrtfinalu Lige prvaka za mlade idu na engleski Chelsea.

Dinamo je u srijedu nakon raspucavanja jedanaesteraca izbacio Liverpool, a čekao je boljeg iz ogleda spomenutog Chelseaja i francuskog Montpelliera.

Chelsea je opravdao ulogu favorita te je pobijedio s 2-1 golovima Castilla u 72. i McCormicka u 81. minuti, dok je jedini gol za Francuze zabio Abouyev u 78. minuti. 

Gol juniorske momčadi Chelsea čuvao je i mladi hrvatski golman Karlo Žiger (17) koji je ove sezone nastupio u dvije utakmice Lige prvaka mladih. Protiv Montpelliera je zaradio žuti karton u 90. minuti.

Paris Saint Germain U19 v Chelsea U19 - U19 UEFA Youth League - Final - Colovray Sports Centre

Chelsea je i protiv Dinamovih mladića veliki favorit jer se radi o momčadi koja je jedna od najuspješnijih u ovom natjecanju. U zadnje četiri godine natjecanje su osvajali dva puta te su još jednom igrali i polufinale. 

Dinamo i Chelsea sučelit će se 2. ili 3. travnja u Londonu.

Opasni Nizozemci

Chelsea je shvatio da ne vrijedi samo lupati puste novce u seniorski pogon pa već godinama kvalitetno rade i mlađe selekcije koje su iznjedrile nekoliko zanimljivih nogometaša. Recentno, sjajnog krilnog napadača Calluma-Hudsona Odoija.

I juniorska momčad je prepuna talenta pa je tako jedan od najrazvikanijih igrača Nizozemac Daishawn Redan (18), porijeklom iz Surinama. Igra čistu špicu, izuzetno je brz, a ove je sezone u četiri utakmice Lige prvaka utrpao četiri gola uz dvije asistencije. Redan je stigao iz omladinske škole Ajaxa.

Iz Ajaxa je Chelsea 'pokupio' i Juana Familia-Castilla (19), vrlo neugodnog ljevaka koji pokriva pozicije lijevog beka i krila. Porijeklom je iz Dominikanske Republike, ali igra za nizozemsku U-19 reprezentaciju. Uspoređuju ga s Giovannijem van Bronckhorstom.

Kako su došli do četvrtfinala?

Chelsea se u natjecanje plasirao preko nacionalnog prvenstva juniora koje je osvojio sezonu ranije. Dakle, nisu igrali u dijelu ždrijeba koje su igrale momčadi čiji su se klubovi plasirali u seniorsku Ligu prvaka, nego su svoj put, poput Dinama, tražili na ruti prvaka.

Englezi su prvo u dvomeču deklasirali norveški Molde s ukupnih 14-1, a u uzvratnom susretu ta dva protivnika svoj prvi nastup u LP mladih zabilježio je i hrvatski golman Karlo Žiger.

Potom su išli na švedski Elfsborg kojeg su izbacili s ukupnih 9-0, a prvi ozbiljniji test imali su protiv Monaca koji su izbacili s 3-1.

Seriju dobrih rezultata nastavili su i protiv Montpelliera, a nadajmo se da će ista stati protiv Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'