Obavijesti

Sport

Komentari 31

Još dva koraka do Eura: Sjajni Majer zabio prsima i srušio Grke

Još dva koraka do Eura: Sjajni Majer zabio prsima i srušio Grke

Nakon što su Grci otvorili utakmicu u duplom obrambenom bloku, naši mladi reprezentativci ipak su uspjeli pronaći 'trojanskog konja'. Bio je to Lovro Majer koji je zakucao iz blizine i tako donio slavlje Hrvatskoj (0-1)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine svladala je u Ateni Grčku s 1-0 (1-0) i popela se na vrh kvalifikacijske skupine 4 za odlazak na EURO 2021. godine u Slovačkoj i Mađarskoj i Sloveniji. 

Izabranicima Igora Bišćana trebala je pobjeda u Grčkoj i do nje su i došli, pa sada sami ovise o sebi i u dvobojima kod Škota (12. studenoga) i kod kuće protiv Litve četiri dana kasnije.  

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske nakon Švicarske 03:23

Jedini gol na utakmici postigao je Lovro Majer u 27. minuti, koji je dodavanje Šutala prsima proslijedio u grčku mrežu. Mladi "vatreni" su bili bolja momčad u Ateni, dvaput je u prilici bio Ivanušec (37, 64) , a opasne udarce upućivali su i Moro (65) i Musa (66).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska ima 16 bodova, bod više od Češke, koja ima utakmicu manje, te dva boda više od Škotske, koja također ima utakmicu manje. Grčka je ostala na 13 bodova.  Izravan plasman na EURO izborit će devet pobjednika skupina i pet najboljih drugoplasiranih momčadi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA EURO U21 16:00 , PATRAS, GRČKA
Grčka
0 : 1
Hrvatska
27' Majer
Sortiranje događaja
90'

Pao je u šesnaestercu Kulenović, ali nije se oglasio sudac. Naskočio je na drugoj strani na Grka Joško Gvardiol, ali također nije bilo faula. Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade, a umjesto Ivanušeca je u igru ušao Šverko.

87'

Kulenović je dobio loptu u šesnaesterac i na pod poslao jednog grčkog stopera, ali njegova povratna lopta nije bila dovoljno dobra. Grci u zadnjim minutama rade novu zamjenu, a Hrvatska nastavlja s napadom.

79'

Dobila je Hrvatska slobodan udarac na lijevoj strani. Usporili su igru naši reprezentativci i kontroliraju utakmicu. Znaju koliko su im vrijedna ova tri boda. Grčka pokušava dugim loptama, ali ne uspijeva im.

66'

Evo i velike prilike za Musu! Odlično ga je proigrao Lovro Majer, Musa se namjestio na desni nogu, ali nažalost i previše nagnuo unazad te poslao loptu daleko iznad gola. Odmah Bišćan radi zamjene, iz igre izlazi Lovro Majer, a ulazi Kristijan Bistrović. Također, iz igre je izašao i Dario Špikić, a ušao Dario Vizinger.

64'

Zaprijetio je još jednom Lovro Majer! Provozao je malo Grke po rubu šesnaesterca, te s petnaestak metara od gola snažno opalio, ali lopta je išla direktno u grčkog golmana. 

Komentari 31