Obavijesti

Sport

Komentari 108

Mini Vatreni razbili San Marino i nakon 14 godina izborili Euro

Mini Vatreni razbili San Marino i nakon 14 godina izborili Euro
4

Veliko slavlje Mini Vatrenih! Razbili su oni San Marino u gostima s visokih 4-0 i tako se plasirali na Europsko prvenstvo po prvi puta još od 2004. godine. Golove su zabijali Halilović, Vlašić, Uremović i Bosančić...

VIDEO

Nakon domaće pobjede nad Grčkom u Puli (2-0), mlada hrvatska vrsta je preuzela vodeću poziciju na ljestvici i za odlazak na Euro trebala joj je pobjeda u Serravalleu. Bila je to prilika koju odabranici Nenada Gračana nisu propustili i uvjerljivom pobjedom potvrdili su prvu poziciju.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:13

Golove za Hrvatsku U-21 reprezentaciju zabili su Alen Halilović (48'), Nikola Vlašić (53'), Filip Uremović (61') i Petar Bosančić (68').

Hrvatska je tako natjecanje u skupini završila na prvom mjestu sa 25 bodova koliko ima i Grčka, no odabranici Nenada Gračana su bili bolji u međusobnom skoru.

Hrvatska će u Italiji i San Marinu treći put sudjelovati na Europskom U-21 prvenstvu, prvi nakon 15 godina posta. 

Posljednji put mladi hrvatski nogometaši su sudjelovali na europskoj smotri 2004. u Njemačkoj gdje su osvojili posljednje mjesto u skupini.

Bila je to generacija koju su predvodili Darijo Srna, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva i Danijel Pranjić.

Dečki, nemojte sad zeznuti: I na Euru ćemo imati što za reći
Dečki, nemojte sad zeznuti: I na Euru ćemo imati što za reći

Grupu nismo prošli niti u premijernom nastupu 2000. godine u Slovačkoj gdje smo također bili posljednji u skupini. Tu momčad predvodili su Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Tomo Šokota i Boško Balaban. 

Zanimljivo, u šest utakmica koje je Hrvatska odigrala na europskim U-21 prvenstvima nemamo niti jednu pobjedu uz dva remija i četiri poraza. Nadamo se kako će Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Ivan Šunjić i društvo ipak biti bolji.

Hrvatska je protiv San Marina dominirala u prvom poluvremenu, ali nije uspjela probiti suparničku obranu. Najbolju priliku u prvih 45 minuta imali su domaćini koji su u 36. minuti pogodili prečku, a udarac je uputio Jacopo Raschi

Srećom, u nastavku susreta Hrvatska je proradila. U 48. minuti zabio je Alen Halilović na asistenciju Jospia Brekala, a pet minuta kasnije zabio je i Nikola Vlašić. U 61. minuti pogodak je postigao i Uremović, a golijadu je nastavio Bosančić u 68. minuti. 

Na EP-u će nastupiti 12 reprezentacija. Domaćin Italija i devet pobjednika skupina, dok ćemo preostala dva putnika na EURO doznati nakon dodatnih kvalifikacija u kojima će sudjelovati četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz devet skupina.

REZULTATI
San Marino - HRVATSKA 0-4
Češka - Moldavija     1-0
Grčka - Bjelorusija   2-0

LJESTVICA
1. HRVATSKA     10    8    1    1    31-5    +26    25
2. Grčka        10    8    1    1    26-5    +21    25
3. Češka        10    5    1    4    14-15    −1    16
4. Bjelorusija  10    4    2    4    11-14    −3    14
5. Moldavija    10    2    1    7    8-23    −15     7
6. San Marino   10    0    0   10    1-29    −28     0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani