Obavijesti

Sport

Komentari 68

Pukla je petarda u grčkoj mreži! Mini 'vatreni' do važne pobjede

Pukla je petarda u grčkoj mreži! Mini 'vatreni' do važne pobjede

Hrvatska U-21 došla je do bitne pobjede u kvalifikacijama za Euro U-21. I to na kakav način. Naši su pobijedili Grčku 5-0, a Moro je zabio već u 46. sekundi. Dva gola zabili su Lovro Majer i Petar Musa...

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija ostala je u igri za plasman na Europsko prvenstvo 2021. nakon što je u Varaždinu "razbila" Grčku sa 5-0 nanijevši joj prvi poraz u skupini.

Golove za Hrvatsku zabili su Nikola Moro (1), Lovro Majer (5, 24) i Petar Musa (14, 52).

Nakon što je u prva četiri kola upisala dva poraza, i to dva domaća poraza, hrvatska U-21 reprezentacija nije imala pravo na pogrešan korak protiv Grčke. 

Varaždin: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo U21, Hrvatska - Grčka

Mladi "Vatreni" započeli su kvalifikacijski ciklus za europsku smotru domaćim porazima od Škotske i Češke te gostujućim pobjedama protiv San Marina i Litve. Uslijedila je višemjesečna pauza zbog epidemije koronavirusa, a nastavak kvalifikacija donio je dvije možda i ključne utakmice. Prva protiv Grčke odrađena je za 'peticu', a za četiri dana Hrvatsku očekuje gostovanje kod vodeće Češke.

Nakon što je izbornik Igor Bišćan bio pozitivan na koronavirus pa je cijeli stručni stožer završio u samoizolaciji, momčad su vodili glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan i izbornik Hrvatske U-17 Tomislav Rukavina. Bišćan je sve zamislio, a Krpan i Rukavina posao obavili sjajno.

Varaždin: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo U21, Hrvatska - Grčka

Sve je bilo gotovo nakon 24 minute tijekom kojih su mladi hrvatski nogometaši zabili čak četiri gola. 

Hrvatska je povela već u 45. sekundi utakmice. Sosa je povukao po lijevoj strani i gurnuo u sredinu, lopta se odbila do ruba kaznenog prostora gdje Moro fantastično zabio za 1-0. Samo četiri minute kasnije bilo je 2-0. Sosa je lijepo proigrao Moru, a ovaj ubacio u kazneni prostor gdje je Majer glavom zabio za drugi gol. U 14. minuti se među strijelce upisao i Musa na asistenciju Špikića. Nevjerojatnih 25 minuta zaokružio je Majer svojim drugim golom na Sosinu asistenciju.

Varaždin: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo U21, Hrvatska - Grčka

U nastavku susreta, očekivano pao je ritam, a jedini pogodak pao je u 52. minuti. Erlić je idealno proigrao Musu koji je obišao vratara Antoniosa Stergiakisa i zabio u praznu mrežu.

Hrvatska se ovom pobjedom probila na treće mjesto skupine s devet bodova iz pet susreta. Grčka ima bod više, dok je u vodstvu Češka sa 14 bodova iz šest susreta.

Direktan plasman na EURO izborit će pobjednici devet skupina, te pet najboljih drugoplasiranih ekipa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Euro U-21 19:00 , Varaždin
Hrvatska
Moro 1', Majer 5', 26', Musa 14', 51'
5 : 0
Grčka
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj u Varaždinu. Vatreni su došle do jako bitne pobjede u borbi za Europsko prvenstvo. Bila je to rapsodija naših, a pobjedu su osigurali već nakon 14 minuta. Moro je zabio već ju 46. sekundi, Majer je dodao dva, a dva je utrpao i Petar Musa...

90'

Još tri minute sudačke nadoknade. Adrian Šemper je nezaposlen u današnjoj utakmici, mogao je slobodno naručiti kavu i popiti je u miru...

82'

Od noge do noge igraju naši. Nema mjesta žurbi, čeka se da vrijeme istekne jer susret je već odavno riješen. Dominacija mini 'vatrenih' koji će tako doći do velike pobjede koja ih ostavlja u utrci za plasman na Europsko prvenstvo. Sada su stigli na samo bod iza Grčke, a Česi su i dalje na vrhu s pet bodova više...

76'

Nova promjene na hrvatskoj klupi. Žaper je zamijenio Moru, a Ivan Dolček Ivanušeca koji je danas odigrao sjajnu utakmicu...

70'

U potpunosti je pao ritam, a naši čekaju kraj utakmice jer nema više smisla igrati. Vodimo 5-0, a Grci su imali jednu jedinu priliku na cijeloj utakmici. 

Komentari 68