Obavijesti

Sport

Komentari 20

Mirel Josa: Hrvati mi baš leže, nikad nisam izgubio od njih...

Mirel Josa: Hrvati mi baš leže, nikad nisam izgubio od njih...
5

S Tiranom sam izbacio Varteks, a s Vllaznijom Zagreb. Ćiro mi je morao stisnuti ruku i reći da sam bolji, rekao nam je trener Skenderbeua Albanac Mirel Josa...

VIDEO

Dinamo u ovom trenutku nije dobar, igra loše, ali to me ne veseli. To je prava momčad i ne može dugo igrati loše, negdje moraju krenuti, kaže trener Skenderbeua Mirel Josa.

U Albaniji je legenda, njegovo ime izgovara se s velikim poštovanjem. Mirel je zaslužan za najveći uspjeh albanske reprezentacije. Na Euru 1982. za juniore rasplakao je Marca van Bastena.

- Gubili smo 3-0, zabio sam u zadnjoj minuti za 3-1. Vidio sam da Van Basten i suigrači plaču, nisam znao da ih je taj gol izbacio s Eura. Njima je trebalo 3-0 - prisjetio se Josa.

Dvije godine kasnije, na Euru do 21 godine, zabio je gol Zapadnoj Njemačkoj i odveo Albaniju u četvrtfinale. To je najveći uspjeh reprezentacije u povijesti.

- Za Njemačku je igralo pola Bayerna, branio je Raimond Aumann, u napadu Jürgen Klinsmann... 
Dvaput se u trenerskoj karijeri susreo s hrvatskim klubovima. S Tiranom je 2006. igrao protiv Varteksa, kojeg je trenirao Zlatko Dalić. 

Doma su pobijedili 2-0, a u uzvratu je bilo 1-1. Dva gola zabio je Salihi, koji sad igra za Skenderbeu. Godinu poslije s Vllaznijom je igrao protiv Ćirina Zagreba.

- Izbacili smo ih, a na kraju utakmice mi je prišao Ćiro Blažević, stisnuo ruku i rekao: ‘Svaka čast, odličan si trener’. Susret s Dinamom bit će mi treći protiv hrvatskih momčadi. Dosad imam 100 posto, nikad nisam ispao od Hrvata - kaže albanski trener.

Utakmica protiv “modrih” bit će mu, kaže, najveća u karijeri. Nikad niti jedan albanski klub nije dogurao ovako daleko. O Dinamu razmišlja danima. Ujutro, popodne i navečer Zagrepčani su mu glavna tema.

- Dinamo ima odličnog trenera, to sam primijetio. Ali ne pratim Dinamo od jučer. Sjećam ga se iz bivše jugoslavenske lige, mogu reći da sam ga simpatizirao, sjećam se mnogih velikih igrača, od Mlinarića, Kranjčara, Bobana... Velik klub, ali ne predajemo se. Rekao sam da mi Hrvati leže - kaže kroz smijeh Josa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti