Obavijesti

Sport

Komentari 70

Prvi čovjek Dinama: Uz stadion, s HNS-om bismo gradili i kamp!

Prvi čovjek Dinama: Uz stadion, s HNS-om bismo gradili i kamp!
5

Još je spor oko zemljišta, dio je crkven, ali to se riješava. Iduća će godina biti pripremna jer moramo pronaći lokaciju za odigravanje utakmica tijekom gradnje stadiona, a Grad je najavio da će u tu svrhu proširiti i urediti Kranjčevićevu

VIDEO

Drago nam je da su se, nakon što je Dinamo pokrenuo inicijativu i pokazao spremnost da sami financiramo stadion, i drugi uključili u tu priču. I Uefa i država, što znači da će nam biti još lakše jer ćemo podijeliti troškove.

Rekao je to Dinamov predsjednik Mirko Barišić prilikom uručenja Dinamovih stipendija za nadarene školarce i studente. Ali je potom dodao:

- Još je spor oko zemljišta, dio je crkven, ali to se rješava. Iduća će godina biti pripremna jer moramo pronaći lokaciju za odigravanje utakmica tijekom gradnje stadiona, a Grad je najavio da će u tu svrhu proširiti i urediti Kranjčevićevu. Dakle, ovim putem riješit će se tri problema: stadion, uređenje Kranjčevićeve i kamp, koji bi Dinamo i HNS zajedno radili, još ne znamo lokaciju.

Fotografije iz zraka stadiona Maksimir i SRC-a Svetice ARHIVA - Zagreb iz zraka 30.06.2005.

Predsjednik je ponosan na djecu kojoj Dinamo pomaže svojom zakladom. Dinamo je 2019. osnovao zakladu "Nema predaje", koja je otad izvršila 35 donacija u iznosu od milijun i 822 tisuće kuna, a sav novac zaklada je prikupila od donacija. Pa je tako kupila deset kontejnera za ljude čije su kuće stradale u potresu u Petrinji, finacijski je pomogla sinu Dinamove legende Slavka Ištvanića, kupila je invalidska kolica svojoj legendi Rudiju Belinu, stambeni kontejner svom bivšem igraču Radimiru Bobincu, kojem je također kuća stradala u potresu, ali i teniska kolica najboljeh hrvatskom paratenisaču Anti Joskiću, elektične nastavke za invalidska kolica za navijače koji dolaze na utakmice, defibrilator za međimursko sveučilište, darove djeci iz SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci, beskućnicima, kao i prijevoz, opremu i smještaj za djecu iz Šahtarove akademije.  

Zagreb: Tramvaj posvećen Dinamovoj generaciji iz 1982.

Ambasador je zaklade Luka Ivanušec, jedini Dinamov prvotimac koji je završio preddiplomski studij sportskog menadžmenta u Zagrebu.

- S navijačima smo imali sjajnu simbiozu ove i prošle godine, bili su uz nas kad je bila utrka za naslov prvaka. Svaka čast klubu da pomažu mladima koji žele uspjeti i u obrazovanju. Obrazovanje je važno jer u sportu nikad ne znaš što se može dogoditi, neka ozljeda, moraš prekinuti karijeru, pa da imamo nešto i iza leđa. Nekad nije lako, treba povezati sport s učenjem i studiranjem, ali može se, moraš znati što želiš, kad to znaš sve se može.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti