Sport

Komentari 386

Dinamo slavio u Nikoziji: Modri su osigurali europsku jesen...

Dinamo slavio u Nikoziji: Modri su osigurali europsku jesen...

Dinamo je nakon pobjede u Maksimiru, slavio protiv Omonije u Nikoziji s 1-0 i osigurao najmanje skupinu Konferencijske lige. Naravno, 'modri' žele Ligu prvaka koja donosi minimalno 22,5 milijuna eura

Dinamo nije dopustio iznenađenje ispred 7000 tisuća navijača Omonije te je u Nikoziji slavio s 1-0 i ukupnim rezultatom 3-0 osigurao nastup u trećem pretkolu Lige prvaka gdje će ih čekati Legia.

'Modri' su osim trećeg pretkola Lige prvaka osigurali i europsku jesen budući da su se današnjim slavljem plasirali najmanje u skupinu novoformirane Konferencijske lige. Naravno, zagrebačka momčad cilja na Ligu prvaka kojom bi inkasirali najmanje 22,5 milijuna eura.

Omonoia i Dinamo sastali se drugoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka

Kao i u Zagrebu, prvo poluvrijeme je proteklo bez golova, ali i bez velikih prilika na obje strane. Ipak, u drugom su dijelu 'modri' došli na radnu temperaturu te počeli igrati puno bolje, a nagrada je došla u 78. minuti kada je Luka Menalo, koji je ranije zamijenio Mislava Oršića, glavom poentirao nakon odličnog ubačaja iz slobodnjaka Josipa Mišića. 

Omonoia i Dinamo sastali se drugoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka

Mišić je ranije mogao upisati fenomenalnu asistenciju da je njegovo odlično dodavanje sa svoje polovice u gol pretvorio Oršić.

Dinamo će u trećem pretkolu i pretposljednjoj stepenici na putu ka najjačem europskom klupskom nogometnom natjecanju igrati protiv Legije koja je nakon slavlja na domaćem terenu 3-1, pobijedila Floru u Estoniju s 1-0.

Ostali rezultati 2. pretkola Lige prvaka:

Flora - Legia* 0-1

HJK Helsinki - Malmö* 2-2

Žalgiris - Ferencvaroš* 1-3

*- prolazi u treće pretkolo