Sport

Komentari 18

Mišić: Moj je transfer spašavao Osijek od gašenja, a najopasniji igrač danas im je Ramon Mierez

Mišić: Moj je transfer spašavao Osijek od gašenja, a najopasniji igrač danas im je Ramon Mierez

Ma nas u derbiju zanima samo pobjeda. Nisam u kontaktu s nekadašnjim suigračima iz Osijeka, a prvenstvo neće biti gotovo niti ako pobijedimo u Gradskom vrtu...

Što očekujem od derbija? Samo da odigramo kako znamo i osvojimo nova tri boda. Ništa nas drugo ne zanima u srijedu u Gradskom vrtu, samo pobjeda, priča Josip Mišić.Veznjak zagrebačkog Dinama ponikao je u NK Osijeku u kojem je proveo čak deset (2005-2015.) godina. No, to su bila "neka druga vremena", Osijek je tada bio financijski nestabilan, a Mišić je tih dana u Gradskom vrtu igrao uz Milu Škorića i Vedrana Jugovića.

- Kada sam odlazio iz Osijeka, moj je transfer spašavao klub kako se ne bi ugasio. Sada je potpuno suprotna situacija nego tada, Osijek si može priuštiti puno toga, a zbog toga i je tu gdje je. Napreduju iz godine u godinu, a ja osobno nisam u kontaktu s nikim od bivših suigrača.

Kako vam se čini današnji Osijek? Što su najjače karike prvoligaša s Drave?

- Najjače karike današnjeg Osijeka su zajedništvo i veliko samopouzdanje, a najbolji igrač im je svakako Ramon Mierez bez kojega njihova momčad sigurno ne bi bila ista.

 U ovoj utakmici će odlučivati nijanse, trebat će nam puno pameti i sreće. Ne, ne bih rekao da će prvenstvo biti gotovo ako mi pobijedimo, ali to će sigurno biti jedan velik i važan korak prema naslovu prvaka.

Josip Mišić je u karijeri odigrao mnoštvo velikih utakmica, a trofeje je osvajao u Hrvatskoj (prvenstvo i Kup s Rijekom), Portugalu (Kup sa Sportingom) i Grčkoj (prvenstvo i Kup)...

- Do sada sam odigrao puno velikih utakmica, mogu izdvojiti i neke od njih. To su svakako sa Sportingom protiv Benfice, s PAOK-om protiv Olympiacosa ili Ajaxa, a na koncu i onu s Dinamom protiv Tottenhama. Prognoza za srijedu? Samo pobjeda, nije bitno koji će biti rezultat - završio je Josip Mišić.

Najčitaniji članci