Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Mislila sam da mi je to prilika života. David Villa me svaki dan zlostavljao, zgadio mi se sport'

'Mislila sam da mi je to prilika života. David Villa me svaki dan zlostavljao, zgadio mi se sport'

Ne očekujem ništa od ovoga. Ja s ovim neću dobiti puno, ali puno razmišljam o tome kako je biti usamljen dok si u takvoj poziciji u kakvoj sam ja bila u tome klubu, ispričala je Skyler Badillo.

VIDEO

Skyler Badillo je imala 20 godina kada je dobila posao pripravnice u MLS klubu New York City. Bilo je to za nju ispunjenje snova, početak jedne divne karijere. No tako je barem mislila.

Mlada Amerikanka je za The Athletic otkrila kako je svaki dan trpjela zlostavljanje na poslu, a za sve je optužila Davida Villu, proslavljenog španjolskog nogometaša koji je igrao za Barcelonu, Valenciju, Atletico Madrid...

Ona se u New Yorku zaposlila u svibnju 2018. godine, a od tada je, kako sama kaže, svakodnevno bila izložena seksualnom zlostavljanju i izrugivanju. David Villa ju je svaki dan pipkao.

Još u srpnju je svoje optužbe iznijela na Twitteru, a sada je o svemu odlučila popričati za The Athletic.

- Ostanak u sportu me straši, zgadio mi se sport. Mijenjam cijelu karijeru jer su mi sra**a koja su mi radili uništila život. Mislila sam da mi je to prilika života kada sam dobila posao u New Yorku - rekla je za The Athletic.

- Ono što sam dobila je to što me David Villa zlostavljao svakog prokletog dana, a mojim šefovima je to bilo komično. I dalje mi je smiješno što su mi neprestano govorili da imam užasan stav prema poslu jer sam se znala ne pojaviti znajući da će me netko pipkati ili izrugivati se sa mnom.

THE CANADIAN PRESS 2017-07-05

Većina zaposlenika u klubu se prema njoj odnosila s poštovanjem, a bivši igrač Barcelone joj je svakodnevno govorio kako ju voli. Uz to je komentirao njezinu odjeću i izgled, a kada bi obukla tenisice, govorio bi joj da ima ogromna stopala.

- To bi na kraju postalo konstanta. Govorio bi drugim ljudima da me voli. Ako bih izlazila iz sobe, vikao bi. Ako bi netko od trenera stajao blizu njega, govorio bi mu da osjeća ljubav prema meni.

Villa je klub napustio u siječnju 2019. godine kada je otišao u japanski Vissel Kobe, no njezin život više nije bio isti. Radila je do svibnja ove godine kada je shvatila da ne želi više raditi u sportu.

- Ne očekujem ništa od ovoga. Ja s ovim neću dobiti puno, ali puno razmišljam o tome kako je biti usamljen dok si u takvoj poziciji u kakvoj sam ja bila u tome klubu. Ako ja sa svojom pričom pomognem nekoj drugoj osobi koju je on maltretirao, osjećat ću se manje usamljeno, tada će to biti vrijedno.

Badillo tvrdi su njezini šefovi znali za sve, ali nitko nije htio reagirati. Štoviše, kladili su se tko će prvi spavati s njom. New York City je istragu pokrenuo tek nedavno, a nigdje ne spominju Davida Villu. 

- Nekoliko igrača i ljudi iz osoblja se nisu ponašali u skladu s klupskim pravilnikom u interakciji s pripravnikom i ostalim klupskim osobljem. Ovo ponašanje uključivalo je nepotreban fizički kontakt, zadirkivanje i komentare u vezi s odjećom i izgledom. Klub je utvrdio da je to ponašanje bilo neprikladno i neprihvatljivo - poručili su iz New York Cityja.

Reuters/Pixsell

Villa (38) se nakon najnovijeg intervjua nije oglašavao, a u srpnju je na Twitteru objavio što misli o svemu. 

- Odbijam sve optužbe koje je iznijela protiv mene na Twitteru. Potpuno su lažne i poričem ih. Nikada do sada nisam bio kontaktiran vezano za ovo, niti me kontaktirala Skyler B niti klub. Ako sam dobro shvatio, napisala je na Twitteru da je stažirala u klubu i da ga je napustila krajem 2019. godine, jednu godinu nakon što sam ja otišao. Nikada do sada nisam čuo ništa o ovim optužbama dok ih nisam vidio na Twitteru - napisao je Villa, koji je tijekom karijere sa Španjolskom osvojio EP i SP.

Spain VS Ireland International Friendly Soccer Game - New York

- Naravno, potpuno ću surađivati s klubom. Igrao sam za New York City FC četiri godine i uvijek su me svi poštivali. Nije mi jasno zašto ovo nije ranije izašlo u javnost ako se već netko osjećao neugodno u bilo kojem razdoblju kada je bio u klubu. Ponavljam, ove su optužbe potpuno lažne. Zlostavljanje je strašan problem mnogim ljudima i ovo vrijeđa one koji su bili žrtve nasilja. Dok naš pravni tim obavlja nužne stvari vezane za ove lažne optužbe, molim medije i javnost da poštuju moje pravo na presumpciju nevinosti.

Španjolski nogometaš, koji ima ženu i troje djece, je uspješnu nogometnu karijeru završio ove godine, a sada bi zbog ovih optužbi mogao završiti na sudu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'