Obavijesti

Sport

Komentari 41

Nižić: Ako sam baš tako bitan Hajduku, onda me bolje platite

Nižić: Ako sam baš tako bitan Hajduku, onda me bolje platite
3

Zoran Nižić tražio je garanciju da će ga klub pustiti, i to u vidu boljeg ugovora koji bi bio aktiviran tek ako bi u Hajduku prekršili dogovor, ali Huljaj i Bjelanović su to odbili. Nižić je potom - odbio igrati...

VIDEO

Popodnevni sastanak Zorana Nižića s čelnicima Hajduka na Poljudu nije rezultirao dogovorom, kapetan Hajduka i dalje je ustrajan u odluci da ne igra jer se “ne osjeća spremnim”, i ne putuje s ostatkom momčadi u Bukurešt na uzvrat sa Steauom. 

Kakva je budućnost Nižića u Hajduku teško je i predvidjeti, ali jasno je da je protekom svakog dana i svake utakmice sve manje izgleda za pronalaženje zajedničkog jezika i završetka ove mučne priče na obostrano zadovoljstvo. 

Kronologija cijelog slučaja oko odlaska Hajdukovog kapetana započela je prije točno dvije godine, kada je turski Göztepe iskazao interes da ga dovede u svoje redove, no Hajduk ga nije želio pustiti unatoč odšteti od oko 750.000 eura, jer su trebali iskusnog stopera nakon odlaska Marija Maloče i Gorana Milovića.

Slična priča se ponovila i šest mjeseci kasnije u zimskom prijelaznom roku, vodstvo kluba ponovno je odbilo ponude za Nižića, a kako bi mu zahvalili, potpisali su mu produženje ugovora sve do ljeta 2019. godine, kojim su mu podigli godišnja primanja na oko 100.000 eura te mu dali kapetansku traku.

No turski klub nije odustajao, štoviše, prošloga je ljeta podebljao odštetu Hajduku na okruglo milijun eura, dok je Nižić za trogodišnji ugovor trebao dobiti 1.5 milijuna eura, što bi za njega i njegovu obitelj značilo rješenje većine egzistencijalnih pitanja.

Čak je i predsjednik Göztepea Mehmet Sepil doputovao privatnim zrakoplovom u Split na pregovore, a turski se mediji raspisali da se samo čeka ispadanje Hajduka od Evertona da bi Nižić krenuo prema Turskoj.

Pred kraj prijelaznog roka u igru se uključila i Sampdoria, i činilo se da je Nižić stvarno na odlasku.

No nakon prodaje Vlašića Hajdukova blagajna plivala je u novcu, a Nižić je i dalje bio prijeko potreban u borbi za duplu krunu. Mnogima je još uvijek u sjećanju slika kako Ivan Kos na terenu nakon ispadanja od Evertona grli Nižića, kome je tada navodno rekao da ga ne može pustiti, ali će mu još jednom podebljati ugovor.

Novo podebljanje ugovora i poziv na reprezentativne utakmice s Kosovom i Turskom Nižića je primirilo te mu dalo nadu da bi dobrim igrama u Hajduku do kraja sezone mogao izboriti odlazak na SP u Rusiju, a nakon toga i odlazak za puno veći iznos u neki od europskih klubova. Ovogodišnji prijelazni rok ponudio je novu trakavicu, ovoga puta sa Sampdorijom u glavnoj ulozi i navodnom ponudom od 2 milijuna eura koju je Hajduk opet odbio, jer, i Kopić je trebao pouzdanog stopera i kapetana u borbi za dvostruku krunu, a Nižić kontinuitet nastupa kako bi ostao među reprezentativnim kandidatima.

I tako smo došli do ovoga ljeta i tko zna kojih pregovora o odlasku Zorana Nižića u nizu, odnosno njegove želje da ode i konačno nešto zaradi te Hajdukovog nećkanja da ga pusti.

Obzirom da su u zadnje dvije godine odlazili i drugi važni igrači kojima je Hajduk izašao u susret i pustio ih u inozemstvo da osiguraju egzistenciju, Nižić je u razgovoru s novim vodstvom, predsjednikom Huljajem i sportskim direktorom Bjelanovićem, opet zatražio da ga puste i pozvao se na ranije dogovore i obećanja.

Oni su mu navodno i obećali da će ga pustiti, ali tek nakon što Hajduk ispadne iz Europe. No kako njihova riječ ne bi ostala tek mrtvo slovo na papiru i još jedno neispunjeno obećanje, Nižić je tražio garanciju da će se riječ ovoga puta ispoštovati, i to u vidu novog ugovora u rangu ostalih najplaćenijih igrača u klubu, koji bi se aktivirao tek ako ga Hajduk opet prevari i ne pusti.

- Ako sam ključan i toliko potreban, onda me platite koliko i ostale važne igrače. Ionako se ugovor neće aktivirati, ako održite obećanje da ćete me pustiti - kazao im je tada navodno Nižić.

Huljaj i Bjelanović su to odbili, na što je Nižić obavijestio trenera Kopića da se ne osjeća spremnim za nastup. I tako, “status quo” traje i dalje, i nakon današnjeg sastanka nastavlja se mučna situacija u kojoj su i jedna i druga strana na gubitku. 

Niti Nižić može u inozemstvo, niti Hajduk od njega na tribinama ima koristi. Rješenje ove zavrzlame nisu pronašli, pa se trakavica nastavlja i dalje, na užas navijača Hajduka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu