Sport

Komentari 3

Miura produžio ugovor! Ima 53 godine, a igrat će protiv Inieste

Miura produžio ugovor! Ima 53 godine, a igrat će protiv Inieste

Deda se ne da! Rekli bi da je bivši nogometaš Dinama Kazuyoshi Miura (53) kao vino, što stariji - to bolji! I sa 53 ljeta na leđima igrat će u elitnom rangu japanskog nogometa u Yokohami sa Nakamurom (41)

Japanski nogometaš Kazuyoshi Miura (52) kao da misli da živi u Hrvatskoj pa još nije u mirovini. Kod nas se u starosnu mirovinu može sa 65 godina. Previše. Dobro, možda ne za standarde spomenutog Miure.

Bivši nogometaš Dinama na pragu 53. rođendana i dalje aktivno igra nogomet i to na visokoj razini, u elitnom razredu japanskog nogometa. Mladić iz Shizuoke potpisao je novi ugovor s Yokohamom i u idućoj će sezoni igrati protiv Podolskog, Inieste i društva...

- Nadam se da ću uživati u nogometu i dat ću sve od sebe da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva, da izbori ostanak u ligi - rekao je skromni Miura koji je prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji za Yokohamu odigrao svega tri utakmice, ali to mu ne smeta. On je tu i trenira, čeka priliku.

Miura je za 34 godine profesionalnog nogometa odigrao 754 utakmice i postigao 221 pogodak, a od veljače kreće njegova 35. profi sezona. 

Podsjetimo, Miura se u svojoj bogatoj karijeri okušao i u Hrvatskoj. Iz Verdy Kawasakija došao je u Dinamo 1999. i kratko se zadržao, nije opravdao očekivanja "modrih" navijača, ali i japanskih novinara koji su kao vrijedne osice pohodili Maksimir tih dana. Ipak, ostao je u srcima navijača i jedan je od simpatičnijih stranaca u povijesti kluba.

Najčitaniji članci