Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ben Roethlisberger, Rodgers i Wilson 'napadaju' Patriotse...

Ben Roethlisberger, Rodgers i Wilson 'napadaju' Patriotse...
14

New England je osvojio AFC, Dallas je osvojio NFC. Patriotsi su regularni dio sezone završili s omjerom 14-2. Dallas je završio s omjerom 13-3. U play off su prošli i velikani Green Bay i Pittsburgh

VIDEO

Regularni dio sezone u NFL-u završio je 1. siječnja. U posljednjem kolu baš i nije bilo previše drame. Mnoge su stvari bile poznate već i prije 17. kola. New England je osvojio AFC. Patriotsi su regularni dio sezone završili s omjerom 14-2. Sjajan učinak za New England, koji je u prve četiri utakmice bio bez suspendiranog Toma Bradyja. Nije bilo Bradyja, ali su Patriotsi u te četiri utakmice imali omjer 3-1.

Kad se vratio Tom, teško ih je bilo zaustaviti. Brady je u 12 utakmica imao 28 touchdown dodavanja i samo dvije presječene lopte. Obarao je rekorde i lako je moguće da bude MVP regularnog dijela sezone. Patriotsi su prvi nositelji AFC-a, imat će prednost domaćeg terena u doigravanju. Dallas je osvojio NFC.

NFL: Houston Texans at Tennessee Titans NFL: Dallas Cowboys at Philadelphia Eagles NFL: New England Patriots at Miami Dolphins
14
| Foto: Jim Brown

Cowboysi su regularni dio sezone završili s omjerom 13-3. Predvodio ih je rookie quarterback Dak Prescott i sjajni running back Ezekiel Elliott. Oduševio je Dallas, ali pitanje je može li momčad koju predvode dva mlada igrača biti jednako dobra i u doigravanju.

Dallas je također slobodan u prvome krugu i imat će prednost domaćeg terena u play offu. Green Bay je jedna od najpopularnijih NFL momčadi u svijetu i izborio je prolazak u play off posljednjeg dana. Aaron Rodgers se dugo mučio ove sezone, bilo je upitno hoće li Packersi do doigravanja, ali su dobili šest utakmica zaredom.

Green Bay je na kraju pobjedom u Detroitu osvojio diviziju NFC North. Packersi će biti silno opasni u play offu. Doigravanje počinje ovog vikenda, dvije se utakmice igraju u subotu, a dvije u nedjelju. New England i Kansas City u AFC-u i Dallas i Atlanta u NFC-u čekaju svoje protivnike za vikend 14. i 15. siječnja. Do Super Bowla u Houstonu (5. veljače) ostalo je još deset utakmica.

Oakland Raidersi su jedna od momčadi koja je ugodno iznenadila ove sezone. Izborili su doigravanje, ali ostali su bez prve zvijezde. Derek Carr, njihov quarterback, slomio je nogu na Badnjak i bez njega Raidersi teško mogu daleko dogurati u play offu. Da je Carr zdrav, Oakland bi sigurno bio "nagazna mina" u AFC-u. Baš će Oakland igrati prvu utakmicu u ovosezonskom doigravanju.

U subotu ga od 22.35 čeka gostovanje kod Houstona. Texansi su ponovno osvojili svoju diviziju, ali Houston nije momčad koja može napraviti nešto veliko u play offu. Mogla bi ovo biti jako neizvjesna utakmica. Houston je solidna momčad, a Oakland je bez svoje prve zvijezde. Texansi igraju doma pa bi zbog toga trebali biti u maloj prednosti.

U 2.15 u noći sa subote na nedjelju igraju Seattle i Detroit. Ostali su Detroit Lionsi bez Calvina Johnsona. Megatron je prije početka sezone objavio kraj karijere i pravo je čudo da je Detroit prošao među šest najboljih momčadi NFC-a. Za kladioničare bi ova utakmica trebala biti pravi zicer.

Ne vidimo način na koji se napad Lionsa može suprotstaviti sjajnoj obrani Seattlea. Seahawksi su naslov osvojili prije dvije godine, 2015. godine su ponovno igrali u Super Bowlu, a prošle ih je sezone u doigravanju izbacila Carolina. Sad je Seattle opet jako opasan. Protiv Detroita je sigurna oklada.

U nedjelju program od 19.05 sati otvaraju Pittsburgh i Miami. Gostima je ozlijeđen Ryan Tannehill. On vjerojatno neće biti spreman za ovu utakmicu i Dolphinsi bez njega teško mogu iznenaditi jake Steelerse. Pittsburgh je prošle sezone ispao u polufinalu. Izgubio je dramatičnu utakmicu na gostovanju kod Denvera.

Mnogi su se lani bili spremni kladiti da će u finalu AFC-a igrati New England i Pittsburgh. To se na kraju nije dogodilo, ali moglo bi se zato dogoditi ove godine. Ben Roethlisberger, Antonio Brown i Le'Veon Bell su najveće zvijezde Pittsburgha. Quarterback, hvatač i running back. Tri igrača koja bi Pittsburgh mogla odvesti do velikog obračuna na Gillette stadionu protiv New Englanda 22. siječnja.

Poslastica. Tako je jednom riječju najlakše opisati utakmicu Green Baya i New York Giantsa. Aaron Rodgers protiv Elija Manninga na legendarnom Lambeau Fieldu od 22.40 ove nedjelje.

Bit će ovo sjajna utakmica dvije velike momčadi. Igrali su međusobno 10. listopada 2016. godine, a Green Bay je doma pobijedio 23-16. Packersi će doma sigurno biti blagi favoriti. Ipak, Giantse se ne smije otpisati. Znali su oni u play offu pobjeđivati Green Bay.

Za one koji manje prate NFL, momčadi ćemo za kraj podijeliti u tri skupine. U jednoj će biti četiri najveća favorita za naslov, u drugoj momčadi koje se mogu nadati tituli, a u treću ćemo staviti one čije bi osvajanje Super Bowla bilo senzacija nad senzacijama.

NAJVEĆI FAVORITI: New England, Dallas, Pittsburgh, Seattle

MOMČADI KOJE PRIJETE: Green Bay, NY Giants, Atlanta, Kansas City

AUTSAJDERI: Miami, Oakland, Houston, Detroit
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...