Obavijesti

Sport

Komentari 7

Mjesec dana u Baskiji: Alavés dovodi Rudeš sebi na pripreme

Mjesec dana u Baskiji: Alavés dovodi Rudeš sebi na pripreme
1

Rudeš će u gradu Vitoriji, na sjeveru Španjolske, biti do 2. veljače kada bi se trebao spreman vratiti u Hrvatsku na drugi dio prvenstva, a Alavesovi stručnjaci na ovaj bi način na oku imali igrače hrvatskog kluba

VIDEO

Nogometaši Rudeša, posljednjeplasirane momčadi hrvatskog prvenstva, za desetak dana će otputovati na pripreme kod svog matičnog kluba Deportivo Alavésa što bi im trebalo pomoći u opstanku u prvoj ligi, rekla je za 24sata osoba bliska upravi španjolskog prvoligaša.

Rudeš će u gradu Vitoriji, na sjeveru Španjolske, provesti mjesec dana i ostati do 2. veljače kada bi se trebao spreman vratiti u Hrvatsku na drugi dio prvenstva. U svibnju su Alavés i Rudeš potpisali ugovor o desetogodišnjoj suradnji prema kojoj su Baski stekli kontrolu nad klubom iz zapadnog dijela Zagreba. Zauzvrat su mu dali novac kako bi se mogao natjecati u prvoj ligi. 

Rudeš, klub star 60 godina, ove sezone je debitirao u prvoj ligi, no nalazi se u teškoj rezultatskoj situaciji. Posljednji je, s pet bodova manje od predzadnje Cibalije. 

Trener Iñaki Alonso, kojeg je Alavés ljetos poslao u Rudeš, povest će bijelo-plave u svoju rodnu Baskiju. Ondje je u planu odigravanje nekoliko pripremnih utakmica. Vodstvo i skauti Alavésa također će imati priliku pogledati Rudešove igrače koji su upisali 12 poraza u 20 utakmica u hrvatskom prvenstvu. Četvorica od njih Alavesovi su igrači poslani ovdje na kaljenje odmah nakon što je na klupu sjeo Alonso.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rijeka u 2. brzini lako protiv Rudeša: Vešović dobio ovacije
Rijeka u 2. brzini lako protiv Rudeša: Vešović dobio ovacije

Kada dođu u Vitoriju ondje će ostati 18-godišnji napadač Robert Perić-Komšić. Njega je, naime, Alavés ovaj mjesec kupio od Rudeša čime je postao prvi nogometaš doveden iz Hrvatske nakon sklapanja suradnje. On će 2. siječnja biti poslan u juniorsku momčad španjolskog prvoligaša preko koje će tražiti put do prve momčadi i prvoligaških terena. Alavésovom omladinskom školom upravlja Dinko Jeličić koji je u ondje bio došao prije godinu dana s iskustvom rada s mladima u zagrebačkom Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji. On će pratiti razvoj Perića-Komšića.

Mladi Hrvat je odigrao nekoliko utakmica u nižim kategorijama hrvatske reprezentacije, a ove sezone je nastupio u šest utakmica za Rudeš skupivši 300 minuta na travnjaku. Još uvijek čeka na prvi prvoligaški gol. U srpnju je došao u Rudeš iz zagrebačke Lokomotive, a prije toga je igrao u podmlatku slovačkog kluba Zlate Moravce.

Alavés je stekao kontrolu nad Rudešom kako bi u ovom dijelu Europe imao bazu za praćenje i dovođenje talentiranih igrača. No klub koji se lani vratio u prvu španjolsku ligu nakon desetogodišnjeg izbivanja također se bori za opstanak.

Nalazi se u zoni ispadanja na 18.mjestu među 20 klubova. Nedostaju mu tri boda da dohvati Deportivo na mjestu spasa. Nakon što je prošle sezone igrao finale kupa s Barcelonom, ovakvoj situaciji se uprava nije nadala. Prošli tjedan je stoga promijenila trenera pa je u prošlom kolu Alaves prvi put vodio Abelardo Fernández s kojim su tek u 74. minuti poraženi s 1-0 od Atlética na madridskom stadionu Wanda Metropolitano. Hrvatski desni bek Šime Vrsaljko asistirao je za taj gol. Fernández je prošle sezone bio trener Duji Čopu u Sporting Gijonu, a sezonu ranije ondje je vodio i Alena Halilovića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića