Sport

Komentari 1

Mlada plivačica Paula Novina (17) dobila poziv za Igre u Tokiju

Mlada plivačica Paula Novina (17) dobila poziv za Igre u Tokiju

Ne mogu riječima opisati osjećaj kada sam saznala da je stigla pozivnica na moje ime, rekla je hrvatska paraplivačica koja će nastupiti u disciplini 100 metara prsno kategorije SB8

Hrvatska paraplivačica Paula Novina (17) u disciplini 100m prsno kategorije SB8 dobila je u subotu od World Para Swiminga (WPS) pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor. 

- Biti najmlađi član tima koji će predstavljati Hrvatsku na najvećem sportskom natjecanju je iznimna čast i ujedno moje najveće sportsko postignuće. Ne mogu riječima opisati osjećaj kada sam saznala da je stigla pozivnica na moje ime jer to je nešto zaista nevjerojatno, nešto o čemu sam sanjala kada krenula baviti plivanjem. Ovo mi je pravi pokazatelj da mogu postići bilo što ukoliko dovoljno vjerujem i radim - izjavila je Paula Novina.

Paula Novina je iz Ivanić Grada i pohađa Sportsku gimnaziju, a obitelj joj je najveća podrška u svemu što radi. Članica je plivačkog kluba Natator iz Zagreba.

Zanimljivo je da je Paula ušla u plivački bazen s pet mjeseci, i to iz zdravstvenih razloga, da bi se već u prvom razredu osnovne škole počela natjecati. Dosad je nastupila na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu. Paulina glavna disciplina je 100m prsno, u kojoj drži hrvatski rekord u klasi SB8.

U Tokiju će tako u paraplivanju hrvatske boje braniti Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša i Paula Novina.

Najčitaniji članci